Ημερίδα για την “Τουριστική Προβολή της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας»

 


Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας σε συνεργασία με την Εταιρεία Τουρισμού Δυτικής Μακεδονίας διοργάνωσε ενημερωτική ημερίδα την Τρίτη 13/06/2023 στο αμφιθέατρο «Κωνσταντίνος Καραμανλής» στη ΖΕΠ με θέμα « Τουριστική Προβολή της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας».


Παρόντες στη ημερίδα ήταν, ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάδειξης Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Απασχόλησης, Γιώργος Βαβλιάρας, η Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Καστοριάς, Δέσποινα Κοζατσανη, ο Αντιπεριφερειάρχης Διοίκησης και Οικονομικού, Μενέλαος Μακρυγιάννης, ο Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας, Γιώργος Μαργαρίτης, η Προϊσταμένη Περιφερειακής Υπηρεσίας Τουρισμού Δυτικής Μακεδονίας Γέσθη Χατζηλιάδου, η Γενική Δ/ντρια της ΑΝΚΟ Έλενα Τσέλιου Νάμινι, εκπρόσωποι των τουριστικών επιχειρήσεων, οι συλλογικοί τους φορείς καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες.

O κ.Δημήτριος Κούτουλας Σύμβουλος Τουριστικού Marketing της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, Επίκουρος Καθηγητής Πανεπιστημίου Πατρών παρουσίασε το marketing plan για την τουριστική προβολή της ΠΔΜ με στόχο την βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη.

Πιο συγκεκριμένα ο κ. Κούτουλας ανέλυσε τις βασικές αρχές του προγράμματος που αφορούσαν μεταξύ άλλων την δημιουργία αρχείου υλοποίησης των δράσεων στήριξης που περιλαμβάνει την τουριστική φωτογράφιση, συστηματική κειμενογράφηση την δημιουργία Ακαδημίας τουρισμού και φιλοξενίας την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών (mentoring) στις τουριστικές επιχειρήσεις την δημιουργία ημερολογίου εκδηλώσεων και την συστηματική χρήση του διαδικτυακού εργαλείου ενώ δεν παρέλειψε να τονίσει ότι η υλοποίηση των παραπάνω δράσεων έχει ήδη δρομολογηθεί.

Αμέσως μετά την παρουσίαση του προγράμματος ακολούθησε γόνιμος διάλογος με τους παρευρισκομένους.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια