Άρθρο-σχόλιο του Παναγιώτη Αβραμίδη: "Η Κοζάνη είναι μια πόλη με πάρα πολλές ομορφιές και αξιοθέατα, που θέλουν όμως και κάποια προσπάθεια από την δημοτική αρχή ώστε να συντηρηθούν και να αναδειχθούν όπως τους αξίζει."



Διάβασα το πρόσφατο δημοσίευμα γνωστού site που κατατάσσει την πόλη μας στην 48η θέση, δηλαδή στις χειρότερες πόλεις της χώρας, πράγμα που με στενοχωρεί αφάνταστα.

Η Κοζάνη είναι μια πόλη με πάρα πολλές ομορφιές και αξιοθέατα, που θέλουν ομως και κάποια προσπάθεια από την δημοτική αρχή ώστε να συντηρηθούν και να αναδειχθούν όπως τους αξίζει. Πράγμα που προφανώς δεν γίνεται τα τελευταία χρόνια.
Να σας θυμίσω κάποια από αυτά..
Η περιοχή της ΖΕΠ, έχουν κατασκευαστεί εκεί δυο υπέροχα βιοκλιματικά σχολεία, το ενα ευτυχώς λειτουργεί το άλλο ομως εχει απαξιωθεί, τα γήπεδα 5χ5 που παίζουν τα παιδιά μας σε άθλια κατάσταση. Παμε σε αξιοθέατα πολιτισμικης και πολιτιστικής κληρονομιάς
-Άνω Κώμη η παλιά εκκλησία του Αγίου Αθανασίου, υπό κατάρρευση, με κορδέλες απαγορευτικές εδω και χρονια.
- Ξενιας, αφημένο το παλιό ξενοδοχείο με την υπέροχη θέα, χόρτα , σκουπίδια, καταστροφές. Μια εικόνα που μόνο χαρά δεν μας δίνει.
-Αδέσποτα? Χρειάζεται να πω κάτι γι'αυτό? μάλλον ,όχι.
-Δρομοι μέσα στην πόλη? όλοι σκαμμένοι, πρόσφατα η τρύπα στην Παύλου Μελά.
Αγαπάμε πιστεύω όλοι την πόλη μας!!!
Τα παιδιά μου θέλω να μείνουν στην Κοζάνη, όχι για εγωιστικούς λόγους, αλλά γιατί εδώ γεννήθηκαν, εδώ μεγαλώνουν, εδώ θα περάσουν την εφηβεία τούς και επειδή την αγαπάνε και αυτά!
Πρέπει όμως να είμαστε και ρεαλιστές.Η πόλη μας δεν έχει την εικόνα που θέλουμε. Μπορούμε όμως να την κάνουμε!
Όσο για την τοποθέτηση του Αντιδημάρχου μάλλον θα μας περιγράφει την πόλη των ονείρων του.
Και το σημαντικότερο..
Είμαστε η πρωτεύουσα της Δυτικής Μακεδονίας και τι κανουμε τόσα χρόνια για να προσελκύσουμε ταξιδιώτες που περνούν ελάχιστα χιλιόμετρα έξω από την πόλη;
Ζουμε στην εποχή της τεχνολογίας που θα μπορούσε ο δήμος να έχει δημιουργήσει μια εφαρμογή που θα ενημέρωνε τον περαστικό για το τι μπορεί να δει, να επισκεφθεί, που μπορεί να πάει για φαγητό,τα ήθη και έθιμα της πόλης και άλλα πολλά...


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια