Κώστας Aσαλουμίδης, «Γιατί στηρίζω για πρώτη φορά το ΚΚΕ»

 Για πρώτη φορά στηρίζω το ΚΚΕ. Και έτσι πρέπει να πορευτεί ο κάθε αγωνιστής, άσχετα αν συμφωνεί σε όλα με το ΚΚΕ. Τώρα είναι επιτακτική ανάγκη να δυναμώσει το ΚΚΕ. ¨Για να ανοίξει πιο αποφασιστικά ο δρόμος της ανατροπής αυτής της καπιταλιστικής βαρβαρότητας. Για να συμβάλλει ακόμα πιο μαχητικά, όπως συνέβαλε την προηγούμενη περίοδο, στον αγώνα του λαού για ενέργεια κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα, ιδιαίτερα στην περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας που ο λαός πληρώνει πολλαπλά το έγκλημα της απολιγνιτοποίησης και της «πράσινης» ανάπτυξης. Για να δυναμώσει η πάλη του λαού για υγεία κοινωνικό αγαθό, κόντρα στο εμπορευματοποιημένο και σμπαραλιασμένο ΕΣΥ. Για να ενισχυθεί περαιτέρω η πάλη των εργαζόμενων, να ανάψουν περισσότερες εστίες αντίστασης σήμερα. Για να διατρανώσουν πιο αποφασιστικά οι εργαζόμενοι ότι στο δίλημμα «ή τα κέρδη τους ή οι ζωές μας» απαντάνε και παλεύουν ΓΙΑ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΟΛΩΝ.

Δυστυχώς, άλλοι δρόμοι και προσπάθειες παρόλο των προθέσεων δεν φάνηκαν ικανοί να εμποδίσουν αυτό το βάρβαρο δρόμο ανάπτυξης που καταστρέφει το λαό της περιοχής.

Πρέπει να ενισχυθεί περισσότερο το ΚΚΕ. Για να έχει περισσότερους βουλευτές σε όλη την Ελλάδα. Για να επανεκλέξει βουλευτή στην Κοζάνη. Για να εμποδίσει την αλαζονεία και την έπαρση της αντιλαϊκής πολιτικής του κεφαλαίου, που θα επιτεθεί ακόμα πιο σφοδρά στην εργατική τάξη την επόμενη μέρα. Όμως την επόμενη μέρα οι εργαζόμενοι και οι αγώνες τους μπορούν να έχουν έναν ακόμα πιο δυνατό σύμμαχο μέσα και έξω από την βουλή, στους χώρους δουλειάς και στους δρόμους. Και αυτό το σύμμαχο τον βρίσκουν στο ΚΚΕ.

Κώστας Aσαλουμίδης,

Πρόεδρος Συνδικάτου Εργαζομένων Ενέργειας “Εργατική Αλληλεγγύη”

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια