Δημοτική Κίνηση Κοζάνης Ανάστατα τα χωριά, βαριές οι ευθύνες της Δημοτικής Αρχής Μαλούτα

 



Εν βρασμώ οι τοπικές κοινωνίες του Δήμου Κοζάνης λόγω της άναρχης εγκατάστασης φωτοβολταϊκών που μεθοδεύτηκε εν αγνοία τους και απειλεί το δικαίωμά τους να ζουν στον τόπο τους.

Μετά τον Σιδερά, τα Λιβερά, το Μαυροδέντρι και την Καλαμιά, την Κυριακή 4-6-23 πραγματοποιήθηκε Γενική Συνέλευση των κατοίκων Βατερού για να συντονιστεί η αντίδρασή τους στην κατασκευή 2 μεγάλων φωτοβολταϊκών εγκαταστάσεων, το ένα 750 στρεμμάτων, το άλλο 2.400 στρεμμάτων, που απειλούν τη συνέχιση της ζωής τους.

Η Δημοτική Κίνηση «Κοζάνη Τόπος να Ζεις» μετείχε στη Συνέλευση μαζί με άλλους αλληλέγγυους, όπου διαπίστωσε την αγωνιστικότητα των κατοίκων να υπερασπιστούν τη ζωή στον τόπο τους, αλλά διαπίστωσε και το διπλό πρόσωπο του Δήμου Κοζάνης, την υποκρισία του. Ο Αντιδήμαρχος Τοπικής Ανάπτυξης & Επιχειρηματικότητας Δημήτρης Παφύλης υποσχέθηκε να έρθει το θέμα προς υποστήριξη στο Δημοτικό Συμβούλιο. Εννοείται πως ο Δήμαρχος ήταν απών σε τέτοιο καυτό θέμα, όπως άφαντος ήταν και από το μεγαλειώδες συλλαλητήριο που πραγματοποιήθηκε στην πλατεία της Κοζάνης την Τετάρτη 1 Ιουνίου απέναντι στην άναρχη επέκταση των ΑΠΕ.

Ξέχασε βέβαια ο Αντιδήμαρχος κύριος Παφύλης να αναφέρει στην τοποθέτησή του, ειδικά για το θέμα των φωτοβολταϊκών στο Μελισσόβουνο του Βατερού, πως οι εγκρίσεις ή μη των Μελετών Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΑΕΠΟ) εκτάσεων 250 στρεμμάτων (ΑΔΑ: ΨΙΜΗΩΛΠ-Σ61), 233 στεμμάτων (ΑΔΑ: Ψ3ΩΩΩΛΠ-ΥΡΜ) και 225 στρεμμάτων (ΑΔΑ: 695ΠΩΛΠ-5ΝΓ) ήρθαν προς γνωμοδότηση στο Δημοτικο Συμβούλιο, ΔΕΝ ΣΥΖΗΤΗΘΗΚΑΝ όμως ποτέ, γιατί με απόφαση της Δημοτικής Αρχής του κ. Μαλούτα τέθηκαν στο αρχείο ως εκπρόθεσμες. Ο Δήμαρχος δηλαδή με γραφειοκρατικά κόλπα έθαψε το θέμα και φίμωσε το Δημοτικό Συμβούλιο απαξιώνοντας την υπόστασή του ως θεσμικού πολιτικού οργάνου για την πρόοδο της τοπικής κοινωνίας και την προστασία των πολιτών.

Ίδια ήταν η πολιτική του Δημάρχου και στην περίπτωση της Καλαμιάς, όπου όμως συνάντησε τη σθεναρή αντίσταση των κατοίκων και των αλληλέγγυων ακόμη και απέναντι στη βία των δυνάμεων καταστολής, μια αντίσταση που τον αποκάλυψε : είναι απλώς θεατής των εξελίξεων ή και συνένοχος;

Η υποκρισία κ. Δήμαρχε έχει κοντά ποδάρια, γι’ αυτό θα βρείτε το λαό απέναντί σας!

Κοζάνη 07/06/2023

Για την Δημοτική Κίνηση «Κοζάνη Τόπος να Ζεις»


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια