Γ. Κασαπίδης: Βάλαμε σε τροχιά υλοποίησης έργα που προστατεύουν το περιβάλλον και βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των Δυτικομακεδόνων

 
Στην τελική ευθεία το έργο «Κατασκευή Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων Δ.Ε Φιλώτα Δήμου Αμυνταίου» προϋπολογισμού 2.035.492 ευρώ.

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, Γεώργιος Κασαπίδης, συνοδευόμενος από τον Δήμαρχο Αμυνταίου, Άνθιμο Μπιτάκη, επισκέφθηκε τη Δευτέρα 19 Ιουνίου 2023, το εργοτάξιο του έργου, «Κατασκευή Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων Δ.Ε Φιλώτα Δήμου Αμυνταίου», προκειμένου να δει από κοντά τις εργασίες του έργου που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Το έργο αφορά στην κατασκευή των εξωτερικών δικτύων αποχέτευσης οικισμών της Δ.Ε. Φιλώτα και συμβάλλει στην προστασία του ποταμού Σουλού και κατ’ επέκταση της λίμνης Βεγορίτιδας. Τόσο ο ποταμός Σουλού όσο και η λίμνη Βεγορίτιδα αποτελούν ευαίσθητους αποδέκτες. Για τη συνολική αντιμετώπιση του προβλήματος, θα υλοποιηθεί η κατασκευή 6 εσωτερικών δικτύων αποχέτευσης στους οικισμούς Φιλώτα, Λεβαίας, Αντιγονείας, Πελαργού, Βεγόρων και Μανιακίου. Τα εσωτερικά αυτά δίκτυα με τη βοήθεια ενός συνολικού εξωτερικού δικτύου θα συγκεντρώνουν το σύνολο των λυμάτων, τα οποία θα υποβάλλονται σε τριτοβάθμια επεξεργασία στην προτεινόμενη προς κατασκευή ΕΕΛ.


Ο Περιφερειάρχης κατά τη διάρκεια της επίσκεψης σημείωσε πως: «Βάλαμε σε τροχιά υλοποίησης την ολοκλήρωση εμβληματικών έργων που δίνουν λύση σε χρόνια περιβαλλοντικά προβλήματα που αντιμετώπιζαν οι κάτοικοι του Δήμου Αμυνταίου. Με την ολοκλήρωση των απαραίτητων υποδομών διαχείρισης των αστικών λυμάτων το έργο θα συμβάλει στην προστασία των υγροτόπων του ποταμού Σουλού και της λίμνης Βεγορίτιδας».

Ο Δήμαρχος Αμυνταίου, Άνθιμος Μπιτάκης από την πλευρά του, τόνισε χαρακτηριστικά ότι: «Το έργο αυτό, πέραν της συμβολής του για την αναβάθμιση του περιβάλλοντος και τη βελτίωση ποιότητας ζωής των δημοτών, λύνει ένα χρόνιο περιβαλλοντικό πρόβλημα των λυμάτων του Φιλώτα τα οποία κατέληγαν στη λίμνη Βεγορίτιδα».


Με συστηματική δουλειά και με τη στενή συνεργασία με τους Δήμους της Δυτικής Μακεδονίας, η Περιφερειακή Αρχή, θα συνεχίσει με έργα πνοής και με σημαντικές χρηματοδοτήσεις να στηρίζει την τοπική ανάπτυξη της Περιφέρειας.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια