Υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Θεσσαλονίκης με τον Στέλιο Αγγελούδη ο πρώην δήμαρχος Γρεβενών Σάκης Ζιώγας

Ζούμε σε μια πόλη με απαράμιλλη φυσική ομορφιά, που η μόλυνση του περιβάλλοντος, η έλλειψη του πρασίνου, η καθημερινή κυκλοφοριακή ταλαιπωρία, η έλλειψη καθαριότητας, την καθιστούν μια από τις χειρότερες πόλεις στην Ευρώπη.

Παρακολουθώ τις κυβερνήσεις που υπόσχονται μεγάλα λόγια και έργα , αλλά έρχονται και παρέρχονται και τα προβλήματα στη Θεσσαλονίκη παραμένουν.

Ίσως η ευθύνη να είναι και δική μας, ατομική και συλλογική από εμάς τους πολίτες που κάνουμε μόνο κριτική. Προφανώς όλοι έχουμε μερίδιο ευθύνης, για τα κακώς κείμενα . Πολλές φορές η μη ενεργή ενασχόληση με τα κοινά πράγματα , οι ισορροπίες και οι γενικότεροι προβληματισμοί οδηγούν σε επιλογές που βάζουν τις ανάγκες της πόλης μας σε δεύτερη μοίρα.

Η πολιτική είναι η ίδια η ζωή όπως λέει ο μεγάλος πολιτειολόγος Αριστοτέλης, είναι η ουσία της ζωής. «Η γαρ πολιτεία βίος εστί της πόλεως»

Ο Σόλων αφαιρούσε με νόμο τα πολιτικά δικαιώματα, από τους μη μετέχοντες στα κοινά.

Στη πολιτική καταξιώνεται ο άνθρωπος και φέρει επάξια τον τίτλο του πολίτη, διαφορετικά μένει ιδιώτης.

Με τις σκέψεις αυτές αποφάσισα να συμμετάσχω στις Δημοτικές Εκλογές του Οκτωβρίου ως υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με την Δημοτική Παράταξη ΟΜΑΔΑ για την ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ και υποψήφιο Δήμαρχο τον Στέλιο Αγγελούδη.

Απευθυνόμενος στο δημότη, ζητώ την συμμετοχή του καθώς θεωρώ ότι είναι περισσότερο από ποτέ αναγκαία, ώστε να γίνει πολλαπλασιαστής της ΟΜΑΔΑΣ. Τα μεγάλα παιχνίδια κερδίζονται από μεγάλες Ομάδες.

Τέλος υπενθυμίζω ότι η Αυτοδιοίκηση έχει ανάγκη από ικανά στελέχη της κοινωνίας που θα είναι υποστηρικτές της ποιότητας της ζωής των δημοτών και όχι από κομματικούς παράγοντες, και ότι όλοι μας θα κριθούμε όχι από τα όσα λέμε, ούτε από τις προθέσεις μας, αλλά από τις πράξεις μας.

Aθανάσιος Ζιώγας – Δικηγόρος

#omadagiatinthessaloniki

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια