Στη Φλώρινα ο επικεφαλής της Συμμαχίας Πράσινο και Μωβ

 Συνέντευξη τύπου τη Δευτέρα 19 Ιουνίου στο Επιμελητήριο Φλώρινας  

Αυτή τη φορά, με την έγκριση του Αρείου Πάγου και την επίσημη υποστήριξη του Ευρωπαϊκού Πράσινου κόμματος, η συμμαχία «Πράσινο και Μωβ» συμμετέχει με πλήρεις συνδυασμούς στις εκλογές της 25ης Ιουνίου 2023.

 Ο ένας από τους δύο επικεφαλής της συμμαχίας, Δομίνικος Χρυσίδης, θα βρίσκεται την Δευτέρα 19 Ιουνίου στην Φλώρινα και μαζί με τον Λευτέρη Ιωαννίδη, πρώη Δήμαρχο Κοζάνης και τον Μιχάλη Πετράκο από τους Πράσινους της Φλώρινας θα δώσουν συνέντευξη τύπου στις 1μμ στην αίθουσα του επιμελλητηρίου της Φλώρινας. 

 Το «Πράσινο και Μωβ» είναι συμμαχία επτά κομμάτων και κινήσεων  (Οικολογία – Πράσινη Λύση, Πράσινοι, Κόμμα Πειρατών Ελλάδας, Πράσινοι – Αλληλεγγύη, Κόμμα για τα Ζώα, Βολτ Ελλάδας, οικοφεμινιστικό qυίνιμα Κύκλος) για σύγχρονες, βιώσιμες, οικολογικές, οικονομικές και κοινωνικές απαντήσεις, με αλληλεγγύη και σεβασμό σε ανθρώπους, φύση και ζώα, σε μια πράσινη και ομόσπονδη Ευρώπη. 

 Η συμμαχία «Πράσινο και Μωβ» αποτελεί το σημείο συνάντησης του πράσινου κινήματος της πολιτικής οικολογίας με τα νέα πανευρωπαϊκά πολιτικά ρεύματα όπως το κίνημα των Πειρατών, της πολιτικής φιλοζωίας και το πανευρωπαϊκό, πραγματιστικό και προοδευτικό κίνημα Volt Europa. Σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ήδη οι δυνάμεις αυτές συμπορεύονται σε μεγάλο βαθμό, με επιτυχία, στην πολιτική ομάδα των Πράσινων/EFA στο Ευρωκοινοβούλιο και σε άλλα διεθνή προοδευτικά φόρα διαλόγου.

Η συμπόρευση αυτή και στη δική μας χώρα ανταποκρίνεται στην ανάγκη, οι αντίστοιχες πολιτικές προτάσεις να βγουν επειγόντως στο προσκήνιο: αυτόνομα, διακριτά, δυνατά. Κανένα από τα σημερινά κοινοβουλευτικά κόμματα, άλλωστε, δεν μπόρεσε να ενσωματώσει τις πράσινες προτάσεις και αναγκαίες θεσμικές αλλαγές και αναγκαίες θεσμικές αλλαγές, παρά τις κατά καιρούς διακηρύξεις τους. Το μεγάλο πολιτικό κενό στη σημερινή Ελλάδα είναι η απουσία των Πράσινων Προτάσεων, των μόνων που μπορούν να ενισχύσουν την Κοινωνική Ισότητα, που προσφέρουν Βιωσιμότητα στην Ειρήνη, την Ευημερία και την Ελευθερία, που προασπίζουν την Κοινή Ευημερία ανθρώπων, ζώων και φύσης.

Κοινός στόχος είναι να οικοδομήσει επιτέλους η χώρα μας, βιώσιμες απαντήσεις για να προστατεύσει αποτελεσματικά την κοινωνία και το μέλλον της. Χρειαζόμαστε προτάσεις που να αντιμετωπίζουν ταυτοχρόνως τις διάφορες αλληλένδετες κρίσεις (κλιματική, οικολογική, υγειονομική, προσφυγική, κοινωνική, δημοκρατίας), τη στρεβλή αγορά και τις κοινωνικές ανισότητες.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια