Ο Θόδωρος Καρυπίδης κοντά στους αγρότες του Μεσοβούνου και των Πύργων μετά τις μεγάλες καταστροφές σε κεράσια και μήλαΚοντά στους αγρότες του Μεσοβούνου και των Πύργων μετά τις μεγάλες καταστροφές σε κεράσια και μήλα που έφεραν οι συνεχιζόμενες βροχές, βρέθηκα σήμερα (6-6-2023).

Τα προβλήματα εστιάζονται στην ακαρπία λόγω των κακών καιρικών συνθηκών που δεν βοήθησαν τις δενδροκαλλιέργειες να αναπτύξουν καρπό κατά την ανθοφορία, αλλά και οι πολλές βροχές που δυσκόλεψαν την επικονίαση. Πρώιμα κεράσια έχουν ήδη σκάσει από τις βροχές μειώνοντας την αξία πώλησης των προϊόντων.


Οι αγρότες ζητούν άμεσα στήριξη καθώς ο ΕΛΓΑ δεν καλύπτει όλες τις ζημιές, επιδεινώνοντας την ήδη δυσχερή τους θέση από το υψηλό κόστος παραγωγής.
Δυστυχώς, η αναλογιστική μελέτη που είχε ετοιμάσει η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα για την αλλαγή του κανονισμού λειτουργίας του ΕΛΓΑ, με τη συμμετοχή του κρατικού προϋπολογισμού κατά 50% που θα έδινε λύσεις σε πολλά προβλήματα, παρέμεινε στα συρτάρια του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης της κυβέρνησης Μητσοτάκη.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια