Επίσκεψη κλιμακίου του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. στα Σέρβια

 Κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. αποτελούμενο από τις υποψήφιες Βουλευτές κκ. Καλλιόπη Βέττα και Βάσω Γκάσταρη, μέλη της Ν.Ε. Κοζάνης και των Ο.Μ. Σερβίων -Βελβεντού επισκέφτηκε σήμερα τα Σέρβια, όπου περιόδευσε στην λαϊκή αγορά και τα καταστήματα της πόλης, ενώ πραγματοποίησε συνάντηση στον Τ.Ο.Ε.Β..Στην αγορά των Σερβίων συνομίλησαν με πολίτες, καταστηματάρχες και εμπόρους για το φλέγον ζήτημα της ακρίβειας, όπου εξακολουθεί να ταλανίζει τους κατοίκους της χώρας καθώς δεν υπάρχουν ουσιαστικά μέτρα αναχαίτισης της ανόδου των τιμών.


Παράλληλα, τους ενημέρωσαν για το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. που προβλέπει μείωση ΦΠΑ και ΕΦΚ, αύξηση μισθών, ρύθμιση ιδιωτικού χρέους και προστασία πρώτης κατοικίας, όπως και μια σειρά άλλα μέτρα για την στήριξη των ευάλωτων και των μεσαίων στρωμάτων.


Επίσης, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ. του Τ.Ο.Ε.Β. Σερβίων, όπου παρευρέθηκε το μέλος της Ν.Ε. και υπεύθυνος για την Αγροτική πολιτική κ. Κώστας Μιμίκος.


Κύριο θέμα συζήτησης αποτέλεσε η διόγκωση των χρεών του Οργανισμού προς την ΔΕΗ. Παρά τις ρυθμισμένες πληρωμές που αποπληρωνόταν με απόλυτη συνέπεια από τα μέλη του ΤΟΕΒ, η εφαρμογή της ρήτρας αναπροσαρμογής από τη ΝΔ και η εκτόξευση των τιμών οδήγησε σε υψηλότατα τιμήματα, τόκους υπερημερίας και απώλεια των ρυθμίσεων, γεγονός που ναρκοθετεί το μέλλον του Οργανισμού.


Παράλληλα, επισημάνθηκε ότι το έργο ΑΠΕ του ΤΟΕΒ που ήταν σε φάση διαγωνιστικής διαδικασίας και συμβασιοποίησης με εργολάβο, σταμάτησε καθώς δεν εξασφαλίστηκε ενεργειακός χώρος στο ηλεκτρικό σύστημα, παρά τις κυβερνητικές διαβεβαιώσεις περί του αντιθέτου και την υπογεγραμμένη σύμβαση όρων με την ΔΕΗ, γεγονός που επιτείνει το πρόβλημα βιωσιμότητας και ανάπτυξης του Οργανισμού. Ως εκ τούτου, σήμερα αρδεύονται μετά βίας 5-6.000 στρέμματα, την ώρα που πριν λίγα χρόνια ο αριθμός ανερχόταν στις 16.000 στρέμματα.


Από το κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. τονίστηκε πως ήδη από τον Σεπτέμβριο του 2021 είχε κατατεθεί από την Βουλευτή κ. Καλλιόπη Βέττα ερώτηση για τα προβλήματα του ΤΟΕΒ Σερβίων, όπου τονιζόταν η αναγκαιότητα εύρεσης μόνιμης και βιώσιμης λύσης για το θέμα, γεγονός που όπως αποδεικνύεται δεν πραγματοποιήθηκε.


Η Ν.Δ. απόδεικνύει διαρκώς ότι το πρώτιστο μέλημα της είναι το χάρισμα των υπερκερδών στις εταιρίες ενέργειας, η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ και οι αυξήσεις των golden boys. Ο αγροτικός και παραγωγικός τομέας είναι μόνο για ισχνές επιδοτήσεις και πελατειακές σχέσεις.

Είναι στο χέρι όλων μας να αλλάξουμε αυτή την κατάσταση στις εκλογές της 25ης Ιουνίου.

Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ΠΕ Κοζάνης.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια