Αλλάζουμε όψη με έργα υποδομών στην ύπαιθρο με στόχο την ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

 Σε συνέχεια των επισκέψεων τους, στις Τοπικές Κοινότητες της Π.Ε. Κοζάνης, οι Αντιπεριφερειάρχες Αγροτικής Ανάπτυξης Λάμπρος Χατζηζήσης, Ανάδειξης Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Απασχόλησης Γιώργος Βαβλιάρας , Δημόσιας Υγείας Γιώργος Μαργαρίτης και Διοίκησης και Οικονομικού Μενέλαος Μακρυγιάννης, βρέθηκαν στις Τοπικές Κοινότητες Ελάτης, Τρανοβάλτου και Μικροβάλτου όπου παρακολούθησαν από κοντά τις εργασίες του έργου «Βελτίωση Οδικού Τμήματος Βουνάσα - Ελάτης εντός των ορίων της Π.Ε. Κοζάνης».Το έργο προϋπολογισμού 2.730.000,00 ευρώ, υλοποιείται από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης και χρηματοδοτείται κατά 85% από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και κατά 15% από το Δήμο Σερβίων.


Το προηγούμενο χρονικό διάστημα την Τ.Κ Ελάτης, που ενώνει με ασφάλεια τις δύο μεγαλύτερες κτηνοτροφικές περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας, αυτές του Δήμου Σερβίων και του Δήμου Δεσκάτης, επισκέφτηκε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γεώργιος Κασαπίδης, δείχνοντας με αυτό το τρόπο το έμπρακτο ενδιαφέρον της Περιφερειακής Αρχής για τους ανθρώπους της γεωργίας και της κτηνοτροφίας ενώ η επίσκεψη των Αντιπεριφερειαρχών στην Ελάτη, αποδεικνύει πως ο σχεδιασμός της Περιφέρειας, υλοποιώντας έργα υποδομών ακόμα και στις απομακρυσμένες Κοινότητες, ενισχύει την οικονομίας της περιοχής.


Σε μία δύσκολη ορεινή διαδρομή υλοποιείται ένα σπουδαίο έργο, τόνισαν οι Αντιπεριφερειάρχες, μετά τη συνάντηση που είχαν στο εργοτάξιο του έργου με τον πρόεδρο της Τ.Κ Ελάτης Ιωάννη Τσιτσόπουλο, καθώς και με τους κτηνοτρόφους και κατοίκους της Ελάτης.


Η Περιφερειακή Αρχή σχεδίασε, προγραμμάτισε και υλοποιεί έργα οδικών υποδομών, με στόχο την ενίσχυση και ανάπτυξη όλων των αγροτικών και επιχειρηματικών δραστηριοτήτων των ανθρώπων της υπαίθρου.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια