Άρθρο της Τίνας Κουζιάκη, υποψήφια με το ΚΚΕ «Τώρα πιο δυνατό ΚΚΕ! Επανεκλέγουμε βουλευτή του ΚΚΕ στην Κοζάνη»

 
Μπροστά στις κάλπες της Κυριακής, πολλοί περισσότεροι στην πόλη μας, στα χωρία του νομού μας, καταλαβαίνουν, ότι αυτό που θα κάνει την επόμενη μέρα τη διαφορά, είναι να διατηρηθεί η έδρα του ΚΚΕ στην Κοζάνη!

Με δεδομένο το αντιλαϊκό σχέδιο της «επόμενης μέρας», με σίγουρο το πρόγραμμα της επόμενης κυβέρνησης, πρέπει ο λαός της Κοζάνης να κάνει δική του υπόθεση τη μάχη για την ενίσχυση του ΚΚΕ, για τη διατήρηση και των 26 βουλευτών σε όλη την Ελλάδα, ανεβάζοντας τα ποσοστά του.

Από την πείρα του πλέον καταλαβαίνει ότι τα «κοστολογημένα» προγράμματα που παρουσιάζουν τα αστικά κόμματα για τη Δυτική Μακεδονία δεν χωράνε τις ανάγκες τις δικές του. Ο λαός της Κοζάνης, πήρε ήδη μυρωδιά για το τι θα γίνει και με τις επόμενες δόσεις του Ταμείου Ανάκαμψης στο οποίο όλοι πίνουν νερό. Δισεκατομμύρια για τις ανάγκες των κερδών, ψίχουλα για τις ανάγκες και τις ζωές του λαού. Το βιώνουμε ήδη. Στη Δυτική Μακεδονία ο λαός μας βιώνει ακριβώς αυτή την αντίθεση, αυτό το δίλημμα που διαπερνά την πολιτική όλων των κυβερνήσεων. Ή θα ενισχύονται τα κέρδη των λίγων ή θα ενισχύονται οι ζωές των πολλών. Το παραδέχονται άλλωστε και στελέχη τραπεζών σε «επενδυτικά συνέδρια» που γίνονται τις τελευταίες μέρες, ότι «βασική απειλή» ενάντια στα σχέδια τους είναι η «δύσκολη αποδοχή τους από τις τοπικές κοινωνίες». Ετσι αντιλαμβάνονται όλοι αυτοί τους δίκαιους αγώνες σωματείων και φορέων, που δεν δέχονται να παραδώσουν χωράφια και βουνά στην κερδοφορία των ομίλων.

Άλλωστε, αυτήν την ανάπτυξη τους την γνωρίζουν καλά οι εργαζόμενοι στους χώρους δουλειάς, με μισθούς πείνας, χωρίς Σ.Σ.Ε , με ελλιπή μέτρα υγείας και ασφάλειας. Την γνωρίζουν οι αγρότες που κάθε χρόνο δεν ξέρουν αν θα μπορέσουν να συνεχίσουν την παραγωγή και το βιός. Την βιώνουν οι μικροί επαγγελματίες και αυταπασχολούμενοι που για την Ε.Ε και τα κόμματα της είναι διαρθρωτικό πρόβλημα που πρέπει να βγεί από τη μέση. Τη βιώνουν οι φοιτητές και οι οικογένειές τους, που ακριβοπληρώνουν πτυχία με ημερομηνία λήξης.Τη βιώνουν οι χιλιάδες υγειονομικοί, αλλά και οι ασθενείς τους, που κάθε χρόνο και βήμα το βήμα, οι δημόσιες δομές υγείας της περιοχής σμπαραλιάζονται για να θησαυρίζουν οι ιδιωτικοί όμιλοι.

Όμως απέναντι σε όλα αυτά, υπάρχει και άλλος δρόμος. Και ο λαός της Κοζάνης, ξέρει καλά, ότι το ΚΚΕ, με όλες του τις δυνάμεις ήταν μπροστά και απέναντι σε αυτή τη βαρβαρότητα.

Ήταν μπροστά για να τσαλακώσουν το αφήγημα του μονόδρομου της απολιγνιτοποίησης, για να οργάνωσουνν αγωνιστικά το λαό, για να μπουν εμπόδια στο έγκλημα, για να ανοίξει ο δρόμος για την αξιοποίηση όλων των εγχώριων πηγών ενέργειας για την ικανοποίηση των κοινωνικών αναγκών, κόντρα στις δεσμεύσεις της ΕΕ. Για αυτό και ήταν και θα συνεχίζει να είναι μπροστά στην υπεράσπιση της ζωής των κατοίκων της Καλαμιάς, των δεκάδων άλλων χωριών που σήμερα πλήττονται από τη βαρβαρότητα.

Ήταν μπροστά για να υπερασπιστεί τις ζωές των εργαζόμενων, στον κλάδο της γούνας, στους μόνιμους και συμβασιούχους της ΔΕΗ, τους εκατοντάδες συμβασιούχους των Νοσοκομείων,

Ήταν μπροστά για να υπερασπιστεί το δικαίωμα του λαού στην υγεία, τα δικαιώματα των υγειονομικών που στέναζαν μέσα στις υποστελεχωμένες δομές υγείας.

Ήταν μπροστά μαζί με τους βιοπαλαιστές αγρότες στα μπλόκα, στις δίκαιες διεκδικήσεις των αγροτικών συλλόγων, που κάτω από την πάλη τους απέσπασαν κατακτήσεις.

Ήταν μπροστά μαζί με τους συνταξιούχους που διεκδικούν ουσιαστικές αυξήσεις στις συντάξεις και όχι ψίχουλα.

Ήταν μπροστά με τους μαθητές και τους φοιτητές που παλεύουν κόντρα στην εμπορευματοποίηση των σχολείων και των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων.

Ήταν μπροστά στις μεγαλειώδεις συγκεντρώσεις ενάντια στο έγκλημα στα Τέμπη για να μην παραγραφεί μια ακόμα τραγωδία.

Σκεφτείτε ότι όσο πιο δυνατό είναι το ΚΚΕ, τόσο πιο δυνατός ο λαός. Όσο περισσότεροι είναι οι βουλευτές μας, τόσο πιο δυνατοί θα είναι οι αγώνες που πρέπει να δώσουμε όλοι μαζί. Στείλτε περισσότερους βουλευτές του ΚΚΕ μέσα και έξω από τη Βουλή. Γιατί ο λαός μας τους χρειάζεται για στήριγμα στις δίκαιες διεκδικήσεις του.

Για αυτό και στις 25 του Ιούνη, πρέπει πολλοί περισσότεροι, στο πραγματικό δίλημμα των εκλογών: ή συναίνεση στην αντιλαϊκή πολιτική ή ενίσχυση του ΚΚΕ για να είναι πιο δυνατή η πάλη του λαού, να απαντήσουν πιο δυνατά!

Ενισχύοντας το ΚΚΕ! Πολλαπλασιάζοντας τη δύναμη του ΚΚΕ. Όσοι το πήρατε απόφαση αλλά δεν το κάνατε πράξη, την προηγούμενη φορά, να το κάνετε τολμηρά τώρα.

Δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις, ξεπερνάμε κάθε εμπόδιο για να φτάσουμε στην κάλπη με το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ.

Ψήφος στο ΚΚΕ σημαίνει ψήφος στη δύναμη του λαού.

Δυναμώνουμε το ΚΚΕ, δυναμώνουμε τα ποσοστά του, επανεκλέγουμε κομμουνιστή βουλευτή στην Κοζάνη!

ΚΚΕ πιο δυνατό, η ελπίδα είναι εδώ!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια