Ψηφίζοντας «ΠΡΑΣΙΝΟ και ΜΩΒ» ψηφίζεις ένα ΝΕΟ ΟΡΑΜΑ για τον τόπο σου. Φάνη Φτάκα

 


Γιατί ψηφίζω ΠΡΑΣΙΝΟ και ΜΩΒ
  • Διότι η μεταλιγνιτική μετάβαση ή θα είναι ΠΡΑΣΙΝΗ ή δεν θα υπάρξει. Η παρουσία της Οικολογίας αποτελεί εγγύηση για την επόμενη μέρα. Ο ριζικός μετασχηματισμός της οικονομίας και της κοινωνίας χρειάζεται δίπλα του το «ΠΡΑΣΙΝΟ και ΜΩΒ».

  • Διότι η Οικολογική Κίνηση Κοζάνης και το πράσινο κίνημα είναι μακράν οι πιο έμπειροι στο θέμα της μεταλιγνιτικής εποχής. Την έβαλαν στο δημόσιο διάλογο εδώ και 20 χρόνια, για αυτό και πρέπει να συνεχίζουμε να τους στηρίζουμε και πολιτικά.

  • Διότι η σύσταση του Ταμείου Δίκαιης Μετάβασης ήταν επίσης μια ιδέα του Πράσινου κινήματος. Το αποτέλεσμα είναι να συρρεύσουν στην περιοχή μέχρι στιγμής 130 εκατ., ποσό που θα ήταν πολύ μεγαλύτερο αν τα κόμματα και η Αυτοδιοίκηση αντιδρούσαν στις συνεχείς περικοπές του.

  • Διότι πρέπει να διαφυλάξουμε την ορθή διαχείριση των πόρων και να πούμε όχι στη διασπάθιση που ήδη άρχισε. Να μην επαναληφθεί το «έργο» με τον εκτροχιασμό του Τοπικού Πόρου, που ανάγκασε τους Οικολόγους πριν 25 χρόνια να προσφύγουν στα δικαστήρια, Αν θέλουμε έναν ισχυρό έλεγχο και μια αποτελεσματική διαχείριση της Μετάβασης πρέπει να στηρίξουμε και ΕΚΛΟΓΙΚΑ αυτούς που απέδειξαν ότι μπορούν να το κάνουν : τη Συμμαχία «ΠΡΑΣΙΝΟ και ΜΩΒ»

  • Διότι έχουμε ρεαλιστικές και επεξεργασμένες προτάσεις για τη δημιουργία 1500 πράσινων θέσεων εργασίας στο Ν. Κοζάνης, οι οποίες θα καλύψουν τις μαύρες τρύπες της απασχόλησης που αφήνει πίσω του το τέλος του λιγνίτη.

  • Διότι πρέπει να υποστηρίξουμε πολίτες που δοκιμάστηκαν στο δημόσιο βίο και αν μη τι άλλο ήταν ΚΑΘΑΡΟΙ. Έβαλαν πλάτη σε πολλά θέματα και ήρθαν σε ρήξη με τοπικά μικροσυμφέροντα χωρίς να υπολογίσουν το πολιτικό κόστος και δίχως να εξαργυρώσουν τη δράση τους με ανταλλάγματα. Πρέπει λοιπόν να τους εμπιστευτούμε, ώστε να συνεχίσουν αύριο από νέες θέσειςΔημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια