Πάθος και ενέργεια στο 3x3 ΔΕΗ Street Basketball στην Πτολεμαΐδα

 

24 ομάδες διασκέδασαν και έπαιξαν 3x3 το Σαββατοκύριακο 3-4 Ιουνίου


Μεγάλοι νικητές οι «Hellas Open» στους άνδρες +18, και «Τa Κalamaria» στους νέους έως 14 ετών


Guest star o παγκόσμιος πρωταθλητής παρκούρ Δημήτρης Κυρσανίδης


Επόμενος σταθμός του 3x3 ΔΕΗ Street Basketball η Μεγαλόπολη στις 16-18 Ιουνίου


Στην Πτολεμαΐδα έκανε το δεύτερό του βήμα το 3x3 ΔΕΗ Street Basketball με το πάθος και την ενέργεια να κυριαρχούν στους αγώνες μεταξύ των 24 ομάδων που συμμετείχαν και διασκέδασαν παίζοντας μπάσκετ 3x3, στο τουρνουά που διοργάνωσαν η ΔΕΗ και η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης.Μεταξύ 3-4 Ιουνίου στην Κεντρική Αγορά Πτολεμαΐδας, αλλά και στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ στο 1o Λύκειο Πτολεμαΐδας όπου μεταφέρθηκε το τουρνουά το απόγευμα της πρώτης μέρας λόγω καιρικών συνθηκών, στήθηκαν 2 γήπεδα μπάσκετ όπου φίλοι του μπάσκετ όλων των ηλικιών έπαιξαν 3x3 και πέρασαν όμορφα. Νικητές των τελικών αναδείχτηκαν οι «Hellas Open» στους άνδρες άνω των 18 και «Ta Kalamaria» στους νέους κάτω των 14.


Θερμή υποδοχή επεφύλαξαν οι παρευρισκόμενοι και στον παγκόσμιο πρωταθλητή παρκούρ Δημήτρη Κυρσανίδη, ο οποίος επισκέφτηκε το 3x3 ΔΕΗ Street Basketball στην Πτολεμαΐδα, υπέγραψε αυτόγραφα, φωτογραφήθηκε με τους θαυμαστές του και έπαιξε μαζί τους 3x3 κλέβοντας τις εντυπώσεις.


Η Πτολεμαΐδα αποτέλεσε τον δεύτερο σταθμό μιας σειράς πέντε μεγάλων τουρνουά 3×3 ΔΕΗ Street Basketball που θα πραγματοποιηθούν σε διαφορετικές περιοχές της Ελλάδας. Η ομάδα με την μεγαλύτερη συγκομιδή πόντων από τα πέντε τουρνουά θα προκριθεί απευθείας στο Belgrade FIBA 3x3 Challenger που θα διεξαχθεί 11-12 Αυγούστου στο Βελιγράδι. Επόμενος σταθμός του 3x3 ΔΕΗ Street Basketball είναι η Μεγαλόπολη στις 16-18 Ιουνίου και ακολουθούν η Ρόδος και η Άρτα.


Η ΔΕΗ στηρίζει την ανάπτυξη του μπάσκετ 3x3 στην Ελλάδα συμπράττοντας με την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης (ΕΟΚ) και θέτοντας από κοινού νέους στόχους που αποβλέπουν στην περαιτέρω ανάπτυξη του αθλήματος και τη διάδοσή του, ειδικά στη νέα γενιά, σε όλη την Ελλάδα.


Μπάσκετ 3x3: από τους δρόμους στους Ολυμπιακούς Αγώνες


Το 3x3 που βρέθηκε «από τους δρόμους στους Ολυμπιακούς Αγώνες», καθώς, από το «μονό» στο γηπεδάκι της γειτονιάς, το 2020 προστέθηκε στο πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκυο, έχει μεγάλες προοπτικές ανάπτυξης σε μία χώρα όπως η Ελλάδα με πλούσια μπασκετική παράδοση και επιτυχίες.

Το 3x3 αποτελεί το πιο διαδεδομένο ομαδικό «άθλημα του δρόμου» στον κόσμο και παίζεται με δύο αντίπαλες ομάδες των τριών παικτών, σε μία μπασκέτα, στο μισό γήπεδο. Νικήτρια είναι η ομάδα που προηγείται όταν συμπληρωθεί ένα δεκάλεπτο παιχνιδιού ή όποια φτάσει πρώτη στους 21 πόντους.

Παγκοσμίως, το 3x3 παιζόταν σε γήπεδα και γυμναστήρια όλου του κόσμου. Από τη δεκαετία του 1990 έχουν ξεκινήσει, κυρίως από τις ΗΠΑ, τουρνουά μπάσκετ 3x3 και η τυποποίηση των κανόνων του. Tο 2010 εμφανίστηκε για πρώτη φορά σε διεθνείς αγώνες στους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων στη Σιγκαπούρη. Σήμερα η FIBA διοργανώνει ένα ετήσιο 3×3 World Tour, Παγκόσμια και Ηπειρωτικά Κύπελλα. Ολυμπιακό άθλημα έγινε στους Ολυμπιακούς Αγώνες Τόκυο 2020 όπου το χρυσό μετάλλιο στους άνδρες κατέκτησε η Λετονία ενώ στις γυναίκες οι ΗΠΑ.


Η Ελλάδα έχει εθνικές ομάδες 3x3 ανδρών, γυναικών, U23 και U17. To 3x3 ανεβαίνει συνεχώς όπως φαίνεται από την ανταπόκριση των αθλητών, των σωματείων, του ευρύτερου αθλητικού κοινού, όσο και από την άνοδο της χώρας και των εθνικών μας ομάδων στην κατάταξη της FIBΑ. Αυτό πιστοποιείται και από την πρόσφατη πρόκριση της Εθνική Ομάδας Γυναικών U23 στο Παγκόσμιο Κύπελλο 3×3.


#3x3Hellas #Ptolemaida #DEI_enametomellon #JoinForces #PlayBall #FeelTheThrill #HellasBasketball #HellenicBF #3x3Basketball #ΔΕΗ #DEI #3x3StreetBasketballΔημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια