2η Ημερίδα φαρμακευτικής φροντίδας της παχυσαρκίας, στην Κοζάνη

 


Με διπλή θεματολογία συνεχίσθηκε ο κύκλος των σεμιναρίων για θέματα φαρμακευτικής φροντίδας, του μεγάλου Εκπαιδευτικού Προγράμματος του ΙΔΕΕΑΦ για το 2023, υπό την ευθύνη και την εποπτεία του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου.

Η δεύτερη ημερίδα διεξάχθηκε στην Κοζάνη, με θέμα: «Παχυσαρκία: Νόσος ή αισθητική διαταραχή», σε συνεργασία με τους Φαρμακευτικούς Συλλόγους Γρεβενών, Ημαθίας, Καστοριάς, Κοζάνης και Φλώρινας και χορηγό την εταιρεία Novo Nordisk.

Τους παρευρισκόμενους προλόγισε η πρόεδρος του Φ.Σ Κοζάνης κυρία Μαρία – Θηρεσία Χαραμή, η οποία απηύθυνε ένα σύντομο χαιρετισμό. Ακολούθως μίλησε ο πρόεδρος του Π.Φ.Σ. κ. Απόστολος Βαλτάς ο οποίος στην εναρκτήρια παρέμβαση του, μιλώντας και για τις συνενώσεις, τόνισε ότι η μελέτη έγινε με βάση το μικρό και μεσαίο φαρμακείο και με στόχο την επίτευξή ποιότητας ζωής για τον φαρμακοποιό αλλά και την ανάπτυξη και την κερδοφορία για το φαρμακείο.
 

Ο Πρόεδρος του ΙΔΕΕΑΦ και Αντιπρόεδρος του Π.Φ.Σ. κ. Σεραφείμ Ζήκας ανέφερε ότι πρόκειται για μια προσπάθεια με στόχο την έγκυρη εκπαίδευση των φαρμακοποιών και την ανάπτυξη δεξιοτήτων στη διαχείριση των χρονίως πασχόντων ασθενών .

Εισηγητές της ημερίδας είναι η κα Ρεβέκκα Γυφτάκη Ενδοκρινολόγος-Διαβητολόγος, Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Αθηνών, SCOPE fellow (Obesity World Federation), Συνεργάτης Ιατρικού Κέντρου Αθηνών και ο κ. Διαμαντής Κλημεντίδης Κλινικός Φαρμακοποιός, MSc in Clinical Pharmacy, MSc στη Διαχείριση της Γήρανσης και των Χρόνιων Νοσημάτων.

Ακολούθησε ενημέρωση για τις Συνενώσεις Φαρμακείων και συγκεκριμένα θα αναλύθηκε το νομοθετικό πλαίσιο από τον κ. Αθανάσιο Γουβάλα, φαρμακοποιό MSc, PgDip, και συγκεκριμένα το άρθρο 52 του νόμου 4999/2022. Συζητήθηκαν οι προοπτικές που ανοίγονται για την μεγάλη πλειοψηφία των συναδέλφων σε μια μεταβατική εποχή, γεμάτη προκλήσεις για το επάγγελμά μας.

Στην ημερίδα παραβρέθηκαν πολλοί φαρμακοποιοί και επίσης οι πρόεδροι κ.κ. Σωκράτης Κουρέλλας (Φ.Σ. Γρεβενών), Ιωάννης Σαββόπουλος (Φ.Σ. Καστοριάς) , Αν. Ρόντσης (Φ.Σ. Σερρών) και Αθαν. Κουτσούκης (Φ.Σ. Λάρισας)


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια