Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος 2023- Εκδηλώσεις σε Φλώρινα, Πτολεμαΐδα, Κοζάνη

 
Φέτος γιορτάσαμε την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος με υπέροχες δράσεις και παιχνίδια σε Φλώρινα (8/6/2023), Πτολεμαΐδα (10/6/2023) και Κοζάνη (11/6/2023).

Ενημερώσαμε τους μικρούς και μεγάλους φίλους που επισκέφθηκαν το περίπτερό μας, δίνοντάς τους οδηγίες ανακύκλωσης και αναμνηστικά δώρα από τη ΔΙΑΔΥΜΑ.

Όλα τα παιχνίδια μας είχαν φίλο-περιβαλλοντικό μήνυμα να περάσουν και προέρχονταν από επαναχρησιμοποιούμενα υλικά!

 
Το μήνυμα μας είναι: “Πριν πετάξεις κάτι στην ανακύκλωση, δες αν σου είναι χρήσιμο!”

Πιο αναλυτικά, παίξαμε μπάσκετ με ανακυκλώσιμα υλικά που κατέληγαν σε κάδους ανακύκλωσης, δημιουργήσαμε κατασκευές origami από χαρτιά που είχαν ήδη χρησιμοποιηθεί από την μια μεριά, παίξαμε το παιχνίδι του κρυμμένου θησαυρού που έχουμε όλοι στο σπίτι μας και μάθαμε ποια υλικά ανακυκλώνονται, επαναχρησιμοποιούνται, κομποστοποιούνται ή πηγαίνουν αναγκαστικά προς ταφή (μη ανακυκλώσιμα προϊόντα). Επίσης, παίξαμε jenga με συσκευασίες από γάλα αντί για τουβλάκια, παιχνίδι με κάρτες μνήμης με περιβαλλοντικές πληροφορίες από ανακυκλωμένο χαρτόνι, παίξαμε bowling με κορύνες από πλαστικές συσκευασίες και αντί για μπάλα πλαστικό μπουκάλι γεμάτο με άμμο και ένα εναλλακτικό eco-φιδάκι που σε κάθε βήμα υπήρχε μια ξεχωριστή πληροφορία για τη σωστή διαχείριση των αποβλήτων.

 

Ευχαριστούμε πολύ όλους όσους βοήθησαν στη διεξαγωγή των παιχνιδιών (Cluster of Bioeconomy & Environment of Western Macedonia – CLUBE, GO Alive, ΚΔΑΠ Παίζουμε)

Και μην ξεχνάτε: Είμαστε όλοι μαζί στην κοινή προσπάθεια για προστασία του περιβάλλοντος! Μαθαίνουμε – Ευαισθητοποιούμαστε – Συμμετέχουμε

Ακολουθήστε τη ΔΙΑΔΥΜΑ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και μείνετε ενημερωμένοι:


Facebook: https://www.facebook.com/diadyma


Instagram: https://www.instagram.com/diadyma_sa/


LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/diadyma-sa


Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCV3K21Wl26M73uSCsSeu4xgΔημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια