«Καλλιόπη Βέττα: H μεγάλη συγκέντρωση του Αλέξη Τσίπρα στην Κοζάνη έδειξε τον δρόμο για την πολιτική αλλαγή και το μέλλον της Δυτικής Μακεδονίας»

 


Η υπ. Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Π.Ε. Κοζάνης κ. Καλλιόπη Βέττα συνόδευσε, μαζί με τους άλλους υποψήφιους του κόμματος, τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Αλέξη Τσίπρα στην Κοζάνη κατά την διάρκεια της επίσκεψης και της ομιλίας που πραγματοποίησε στην Κοζάνη .

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. στην ομιλία του, σε μια μεγάλη συγκέντρωση την οποία παρακολούθησε πλήθος κόσμου με έντονο παλμό, περιέγραψε τη σημερινή, ζοφερή πραγματικότητα και χάραξε τους βασικούς άξονες της πολιτικής αλλαγής.Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι αν δεν αλλάξει η κυβέρνηση η χώρα δεν έχει καμία προοπτική, καθώς θα συνεχίσει σημειώνει αρνητικές πρωτιές σε όλη την Ευρώπη, να απομυζά τους πολίτες με τους έμμεσους φόρους δίνοντας τους market pass, κουπόνια και επιδόματα, εξαπατώντας τους συνταξιούχους, στοχοποιώντας τους νέους και τους ανέργους, λεηλατώντας το δημόσιο χρήμα.

Ειδικά για την περιοχή, ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι η βίαιη απολιγνιτοποίηση ήταν εθνικό έγκλημα, ενώ την επόμενη ημέρα ως Πρωθυπουργός θα αλλάξει τον σχεδιασμό ώστε να υπάρξει ομαλή μετάβαση. Συγκεκριμένα, δεσμεύτηκε για:

• Μετάθεση του χρόνου λήξης της Πτολεμαΐδας V
• Ενίσχυση του Ταμείου Μετάβασης για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας
• Θέσπιση της ρήτρας μηδενικού αναπτυξιακού και κοινωνικού ελλείμματος, δέσμευση για αύξηση των θέσεων εργασίας και για το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν της περιοχής.
• Επαναφορά του δημόσιου χαρακτήρα της ΔΕΗ
• Στήριξη των ενεργειακών κοινοτήτων.
• Χωροταξικός σχεδιασμός για τις Α.Π.Ε. ώστε να σταματήσει η κερδοσκοπία με την άναρχη ανάπτυξή τους
• Επαναπόδοση των αγροτικών γαιών της ΔΕΗ στην τοπική κοινωνία

Όπως τόνισε η κ. Βέττα, η επίσκεψη, η συγκέντρωση και η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στην Κοζάνη ήταν μήνυμα ελπίδας, νίκης και προοπτικής για την χώρα και, ειδικότερα, για την Δυτική Μακεδονία


Σήμερα, από τις 10:30, η υπ. Βουλευτής θα πραγματοποιήσει περιοδεία στην Ερμακιά, την Σπηλιά, το Καρυοχώρι, τα Κομνηνά, το Ανατολικό και τον Άγιο Χριστόφορο ενώ το απόγευμα, στις 18:30 θα επισκεφθεί τα Λεύκαρα, τον Ροδίτη, τη
Μεσιανή, τον Βαθύλακκο και τα Πετρανά.

Αύριο, στις 11:00, θα επισκεφθεί τον ΟΑΕΔ και την Περιφέρεια, το απόγευμα, στις 18:00, θα επισκεφθεί την Ροδιανή, την Κερασιά και το Χτένι, ενώ στις 20:00, θα μιλήσει σε εκδήλωση στην Αιανή, στην Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια