Θεατρική Ομάδα ΟνειρόDrama- «Ο Υπάλληλος» του Μιχαήλ Χουρμούζη, έως και τις 10/05 στην Αίθουσα του ΟνειρόDrama.Η θεατρική ομάδα ΟνειρόDrama, επανέρχεται παρουσιάζοντας το επίκαιρο και διαχρονικό έργο του μεγάλου μεταεπαναστατικού λογοτέχνη, δοκιμιογράφου, διανοητή και θεατρικού συγγραφέα, Μιχαήλ Χουρμούζη, «Ο Υπάλληλος» το οποίο συμπυκνώνει με ιδιαίτερα γλαφυρό και περιεκτικό τρόπο τις κοινωνικές παθογένειες και τις πολιτικές καταστάσεις της νεώτερης ελληνικής κοινωνίας στα χρόνια της Βαυαροκρατίας.

Με εύστοχο και σατυρικό τρόπο καυτηριάζει τα κακώς κείμενα και την αδράνεια της ελληνικής πολιτικής σκέψης, την ξενομανία και την ξενοκρατία της ελληνικής κοινωνίας. Ο τυχοδιωκτισμός και το ακόρεστο πάθος για την εξουσία βρίσκονται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος. Σε αυτό το σπουδαίο και διαχρονικό έργο ο κεντρικός ήρωας είναι ένας υπουργικός σύμβουλος, θρονιασμένος στον υπουργικό θώκο, στην απόλυτη αδράνεια, παραδομένος στη μανία της εξουσίας. Η ρουσφετολογία και ο χρηματισμός συντηρούν την αντίληψη του υπαλληλικού κράτους. Ένα έργο που σατιρίζει διαχρονικά τη νωθρότητα της πολιτικής παρακμής της χώρας μας και, δυστυχώς για εμάς, είναι ακόμη επίκαιρο ως προς τη θεματολογία του.

Το 2023 πλέον, μέσα από μια σύγχρονη διασκευή του κλασικού έργου του Χουρμούζη, την οποία υπογράφει η Σταματία Καγκελάρη, τρεις ηθοποιοί ενσαρκώνουν επί σκηνής όλους τους χαρακτήρες του έργου σε μια ευφυή σάτιρα με γρήγορους ρυθμούς

Οι παραστάσεις θα πραγματοποιηθούν από την Τετάρτη 3 Μαΐου και καθημερινά έως και την 10η Μαΐου 2023, στις 21:00, στην αίθουσα του ΟνειρόDrama (Βογατσικού 6, Κοζάνη).

Γενική Είσοδος 7 ευρώ

Τηλ. Κρατήσεων : 694 800 5097

Ταυτότητα παράστασης

Διασκευή: Σταματία Καγκελάρη

Σκηνοθεσία-Κίνηση: Γιώτης Βασιλειάδης

Σκηνικά-Κοστούμια: Βενετία Νάση

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια