Θεόδωρος Καρυπίδης. «Η ανακύκλωση είναι τρόπος Ζωής»




Τις εγκαταστάσεις του Ολοκληρωμένου Συστήματος  Διαχείρισης Απορριμμάτων της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας επισκέφθηκε σήμερα (11-5-2023) ο Υποψήφιος Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ στην Π.Ε. Κοζάνης Θεόδωρος Καρυπίδης όπου και ξεναγήθηκε ενώ είχε συνάντηση με τον Γενικό Διευθυντή της ΔΙΑΔΥΜΑ Δημοσθένη Μαυρίδη και τους εργαζόμενους.




Η συγκεκριμένη μονάδα αποτελεί το πρώτο έργο διαχείρισης απορριμμάτων στην Ελλάδα που πραγματοποιήθηκε με τη μορφή Σύμπραξης Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) και το μοναδικό που έχει τεθεί σε λειτουργία μέχρι σήμερα.

Πρόκειται για ένα εξαιρετικά επιτυχημένο παράδειγμα έργου που υλοποιήθηκε μέσω ΣΔΙΤ και το οποίο έχει αποδώσει τα μέγιστα, καθώς σήμερα το έργο υπερβαίνει τους συμβατικούς στόχους, επιτυγχάνοντας εκτροπή βιοαποδομήσιμων υλικών από ταφή σε ποσοστό μεγαλύτερο του 80% με το υπόλειμμα προς ταφή να είναι λιγότερο από 36% των παραγόμενων Αστικών Στερεών Αποβλήτων.

Σε δηλώσεις του ο κ. Καρυπίδης τόνισε το σημαντικό έργο που επιτελείται, γεγονός που έχει καταστήσει τη Δυτική Μακεδονία Περιφέρεια πρότυπο στη διαχείριση και ανακύκλωση απορριμμάτων. 

«Η ανακύκλωση είναι τρόπος ζωής και στήριξα από τη θέση του Περιφερειάρχη έργα που βελτίωσαν την καθημερινότητα των πολιτών και δημιούργησαν νέες θέσεις εργασίας. Θα συνεχίσω να εργάζομαι προς αυτή την κατεύθυνση καθώς οι πολιτικές που έχουν σχέση με την αναβάθμιση του περιβάλλοντος αποτελούν μια από τις προτεραιότητες στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ με συγκεκριμένες προτάσεις που βρίσκουν εφαρμογή στην περιοχή μας».







Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια