Άρθρο υπ. Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Π.Ε. Κοζάνης κ. Καλλιόπης Βέττα

 



«5 + 1 λόγοι που ζητώ την στήριξη στον ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. και την προσωπική σας ψήφο»


  1. Ο ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. σεβάστηκε απολύτως τα δημόσια ταμεία, άφησε 37 δις ευρώ παρακαταθήκη, μείωσε το δημόσιο χρέος, έβγαλε την χώρα από τη μνημονιακή επιτήρηση, μείωσε την ανεργία κατά 10 ποσοστιαίες μονάδες, στήριξε τους άνεργους, τους ανασφάλιστους και τους ευάλωτους προσφέροντας τους αρωγή και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, επανέφερε την 13η σύνταξη, νομοθέτησε την αδειοδότηση και την πληρωμή τέλους για τα κανάλια εθνικής εμβέλειας.


  1. Η Ν.Δ. προκάλεσε αύξηση των δεικτών φτώχειας και ανισότητας, διψήφιο πληθωρισμό και εκτόξευση τιμών στα τρόφιμα και τα καύσιμα, πανευρωπαϊκό ρεκόρ στις τιμές ενέργειας, μείωση πραγματικού μισθού κατά 7,4%, πλημμελέστατη διαχείριση της πανδημίας χωρίς ΜΕΘ και στήριξη του ΕΣΥ, αποξήλωση εργασιακών κεκτημένων, παραπλάνηση συνταξιούχων με κατάργηση 13ης σύνταξης, υποκλοπές επικοινωνιών, ρεκόρ μετακλητών και απευθείας αναθέσεων, διαφθορά Βουλευτών και στελεχών της, έλλειψη ασφάλειας στην κοινωνία και –δυστυχώς, όπως αποδείχθηκε με τα Τέμπη- και στις μετακινήσεις, χάρισμα οφειλών σε κανάλια, ευνοιοκρατία, υπαγορευμένα νομοσχέδια από τον ΣΕΒ, νεοφιλελεύθερη ιδεοληψία, αποθέωση της επικοινωνίας.


  1. Στην Π.Ε. Κοζάνης η διακυβέρνηση της Ν.Δ. ήταν ακόμα πιο καταστροφική με τη βίαιη, πρόχειρη και αλλοπρόσαλλη απολιγνιτοποίηση, εκτόξευση της ανεργίας, δραματική μείωση του Α.Ε.Π., πρωτοφανή δημογραφική υποχώρηση, την Δ.Ε.Η. να κρατά τα οικόπεδα-φιλέτα χωρίς να τα αποδίδει στην τοπική κοινωνία, το εμπόριο να φθίνει με τις παλινωδίες των μέτρων της πανδημίας και την έλλειψη χρηματοδότησης, τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους να μαστίζονται από την άνοδο τιμών και την ακρίβεια, άναρχη εγκατάσταση Α.Π.Ε. και ανεξέλεγκτη κερδοσκοπία, κατάργηση πανεπιστημιακών τμημάτων, κλείσιμο Γέφυρας, ακύρωση μετεγκαταστάσεων. Μια εικόνα μαρασμού και εγκατάλειψης.


  1. Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. για την επόμενη ημέρα είναι τεκμηριωμένο και συμπεριληπτικό, βασισμένο σε συλλογικές επεξεργασίες, έπειτα από συζητήσεις με θεσμικούς και παραγωγικούς φορείς, συλλόγους και πολίτες. Από την επόμενη ημέρα των εκλογών, θεσπίζουμε :

- Αναστολή πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας και ρύθμιση του ιδιωτικού χρέους.

- ΦΠΑ 6% στα τρόφιμα και 0% σε γάλα, ψωμί και παιδικές τροφές,

- Μείωση ΕΦΚ στα καύσιμα

- Κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής.

- Αύξηση κατώτατου μισθού στα 880 ευρώ στον ιδιωτικό τομέα και αυτόματη τιμαριθμική αναπροσαρμογή, ενώ στο δημόσιο τομέα αύξηση κατά 10%

- Επαναφορά 13ης Σύνταξης

- Κατάργηση ΕΦΚ στο αγροτικό πετρέλαιο.



  1. Για την Π.Ε. Κοζάνης και τις λιγνιτικές περιοχές ο ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. υποστηρίζει ότι στο πεδίο της μετάβασης πρέπει να υπάρξει άλλος δρόμος με:

  • Μετάθεση του χρόνου λήξης της Πτολεμαΐδας V,  

  • Ενίσχυση του Ταμείου Μετάβασης για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας

  • Θέσπιση της ρήτρας μηδενικού αναπτυξιακού και κοινωνικού ελλείμματος

  • Δέσμευση για αύξηση των θέσεων εργασίας και για το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν της περιοχής

  • Επαναφορά του δημόσιου χαρακτήρα της Δ.Ε.Η.

  • Στήριξη των ενεργειακών κοινοτήτων

  • Μόνιμο και γενναίο «Εξοικονομώ»

  • Χωροταξικός σχεδιασμός για τις Α.Π.Ε. ώστε να σταματήσει η κερδοσκοπία με την άναρχη ανάπτυξή τους

  • Επαναπόδοση των αγροτικών γαιών της Δ.Ε.Η. στην τοπική κοινωνία


+1

Ζητώ την ψήφο σας, μια ψήφο εμπιστοσύνης και εκτίμησης, καθώς με τις βουλευτικές παρεμβάσεις μου για τον τόπο μας προσπάθησα να εκφράσω, πάντα στην βάση των κοινών ιδεών και των αξιών μας, την αγωνία και το όραμα για ένα καλύτερο μέλλον.

Οι σχεδόν 200 κοινοβουλευτικές ερωτήσεις ειδικά για την περιοχή, οι πάνω από 250 επίσημες συναντήσεις και επαφές, οι καθημερινές δηλώσεις και τοποθετήσεις, οι διαβουλεύσεις με φορείς, συλλόγους, σωματεία, θεσμικές αρχές, οι παρουσίες σε επίσημες εκδηλώσεις αλλά και σε συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας και κινητοποιήσεις, μαζί με τις κοινοβουλευτικές υποχρεώσεις και τις δημόσιες παρεμβάσεις -με σχεδόν 100 κοινοβουλευτικές ομιλίες και 40 άρθρα επικαιρότητας- αποτυπώνουν μόνο το αριθμητικό σκέλος της βουλευτικής μου παρουσίας.

Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι, μαζί με πολλούς συμπολίτες μας, ήμουν εκεί για κάθε δίκαιο αίτημα και αγώνα.

Χωρίς πελατειακές σχέσεις, κούφιες υποσχέσεις και μεγάλα λόγια.

Μόνο με πείσμα, ευαισθησία και αναφορά σε συλλογικές ιδέες, αξίες και οράματα.

Με αγάπη για τον τόπο μας, πίστη στους ανθρώπους και αποφασιστικότητα για να αλλάξουν τα πράγματα.

Με γνώση, εμπειρία, ευαισθησία και δυναμισμό.

Ζητώ την ψήφο στον ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ., ζητώ ξανά τη προσωπική σας ψήφο.

Με καθαρό βλέμμα, κοιτάζουμε μαζί μπροστά για την πολιτική αλλαγή και τη δικαιοσύνη.

Μαζί και την επόμενη ημέρα!


Καλλιόπη Βέττα

Υπ. Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Π.Ε. Κοζάνης


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια