Χάρης Κάτανας: «Τα Ιωάννινα υποδέχτηκαν την πρώτη αεροπορική πτήση από το Τελ-Αβίβ. Την εποχή που γειτονικές περιφέρειες αναπτύσονται, εμείς δυστυχώς οπισθοδρομούμε...»

 

 

 


Δυτική Μακεδονία-Ήπειρος ένα τσιγάρο....δρόμος αλλά....



Ο Χάρης Κάτανας σχολιάζει το γεγονός πως τα Ιωάννινα υποδέχτηκαν την πρώτη αεροπορική πτήση από το Τελ-Αβίβ, την ώρα που η ΔΜ μετρά πρωτιές σε ανεργία και προσφυγιά προς αναζήτησή εργασίας


Αναλυτικά

Τα Ιωάννινα υποδέχτηκαν την πρώτη αεροπορική πτήση από το Τελ-Αβίβ. Την εποχή που γειτονικές περιφέρειες αναπτύσσονται, εμείς δυστυχώς οπισθοδρομούμε κοινωνικά και οικονομικά μέσα από λανθασμένες αυτοδιοικητικές επιλογές.

Δυτική Μακεδονία και Ήπειρος.

Η γεωμορφολογία των δυο περιφερειών στον ορεινό όγκο τους ουσιαστικά είναι εφάμιλλη. Η Περιφέρεια Ηπείρου πράττει πραγματικά άλματα εξωστρέφειας και ανάπτυξης, την εποχή που η Περιφέρεια της Δυτικής Μακεδονίας μετρά πρωτιές σε ανεργία και προσφυγιά προς αναζήτησή εργασίας, έχοντας ουσιαστικά τέσσερα χρόνια χαμένα εξαιτίας λανθασμένων προτεραιοτήτων της Περιφερειακής Αρχής.

Όραμα και αυτοδιοικητική ικανότητα. Νέα αεροπορική σύνδεση απευθείας από το Τελ-Αβίβ προς το αεροδρόμιο των Ιωαννίνων. Η απευθείας πτήση ήρθε μετά από την συνεργασία που είχαν η Περιφέρεια Ηπείρου και ο Δήμος Ιωαννιτών με την Aegean και είναι το αποτέλεσμα της στοχευμένης προβολής που γίνεται τα τελευταία χρόνια στο Ισραήλ.

 

Θα το επαναλάβω, μήπως και η σημερινή Περιφερειακή Αρχή αντιληφθεί πως υπάρχουν και άλλοι τρόποι ανάπτυξης, πέρα από το υδρογόνο όπου αποτελεί τεχνολογία αιχμής για το μέλλον, αλλά στοχεύοντας μόνο σε αυτό, χάσαμε τέσσερα χρόνια πιο ουσιαστικών πολιτικών παρεμβάσεων όπου θα επέφεραν νωρίτερα το επιθυμητό αποτέλεσμα που προσδοκά η κοινωνία των πολιτών στη Δυτική Μακεδονία. Πέραν των πολιτικών ενίσχυσης του προτογενούς και της δημιουργίας δευτερογενούς τομέα όπου θα δώσει προστιθέμενη αξία στα παραγόμενα προϊόντα μας, υπάρχει και ο τουρισμός με έξυπνες, στοχευμένες πολίτικες όπως αυτή των γειτόνων μας στην Ήπειρο. Η αεροπορική εταιρία που πράττει το δρομολόγιο Τέλ-Αβίβ - Ιωάννινα δυο φορές την εβδομάδα θα μπορούσε εάν το διεκδικούσαμε με το σωστό τρόπο, να κάνει μια επιπλέον προσγείωση σε αεροδρόμιο της Δυτικής Μακεδονίας, στην προκειμένη περίπτωση αναφέρομαι στο αεροδρόμιο της Καστοριάς όπου μπορεί να φιλοξενήσει και μεγαλύτερα αεροσκάφη, εάν με στοχευμένες δράσεις προσελκύαμε και εμείς το τουριστικό ενδιαφέρον των φίλων Ισραηλιτών.

Ας μη χάνουμε περισσότερο χρόνο, η κοινωνία μας βρίσκεται στο χειρότερο οικονομικό και κοινωνικό τέλμα των τελευταίων πενήντα ετών. Έχουμε καθήκον να αλλάξουμε πολιτική νοοτροπία προς όφελος του τόπου μας και του κοινού συμφέροντος.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια