Η γιατρός ξέρει, πήγε εκεί που «πονάει" η κοινωνία.... Βάσω Γκάσταρη (υποψήφια βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ- «Όποιον και να συνάντησα, γιατρός, νοσηλευτής, υπάλληλος καθαριότητας, διοικητικός υπάλληλος, την ίδια κραυγή αγωνίας έβγαλε: ΥΠΟΣΤΕΛΕΧΩΣΗ.

 


Η δήλωση της Βάσως Γκάσταρη υποψήφιας βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ μετά την επίσκεψη της στο Γ.Ν Κοζάνης και το ΚΥ Κοζάνης

Επισκέφθηκα σήμερα το Γ.Ν Κοζάνης και το ΚΥ Κοζάνης, όχι ως εργαζόμενη αυτή τη φορά αλλά ως υποψήφια Βουλευτής της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης. Πολλές φορές τα έχουμε συζητήσει ιδιωτικά, τα προβλήματα και τις παθογένειες του ΕΣΥ και της Δημόσιας Υγείας στο σύνολο τους.

Όποιον και να συνάντησα σήμερα, είτε ήταν γιατρός, είτε νοσηλευτής, τεχνολόγος, υπάλληλος καθαριότητας, διοικητικός υπάλληλος, τεχνικός, την ίδια κραυγή αγωνίας έβγαλε: ΥΠΟΣΤΕΛΕΧΩΣΗ.

Σε ένα ΕΣΥ κατακουρασμένο εδώ και χρόνια, που έφτασε και ξεπέρασε τα όρια του στην περίοδο της πανδημίας, με τη μόνη κατηγορία εργαζομένων που “τιμωρήθηκε” για το φόβο της να εμβολιαστεί, με το ανθρώπινο δυναμικό να “αιμορραγεί” είτε προς τη συνταξιοδότηση είτε προς τον ιδιωτικό τομέα υποδεχθήκαμε πριν λίγους μήνες τον Υπουργό Υγείας της ΝΔ κ.Πλεύρη που μας ανακοίνωσε ότι το ΕΣΥ δεν είναι πλέον ελκυστικό (sic)!

Πώς να είναι ελκυστικό το ΕΣΥ που το άφησες αστελέχωτο; Πώς να είναι ικανοποιημένος ο πολίτης από το Νοσοκομείο όταν μια νοσηλεύτρια στη βάρδια αντιστοιχεί σε 15+ ασθενείς; Όταν αρρωσταίνει ο μοναδικός γιατρός μιας ειδικότητας και ο ασθενής δεν ξέρει πού να απευθυνθεί; Όταν δεν έχεις προσλάβει μόνιμους γιατρούς και νοσηλευτές να οργανώσουν τα ΤΕΠ που είναι η “βιτρίνα” του νοσοκομείου; Κι έρχεσαι μετά και λες ότι το νοσοκομείο δεν είναι ελκυστικό. Και ως Υπουργός Υγείας δεν ντρέπεσαι που αυτό έγινε στη δική σου βάρδια και κάτω από τη δική σου επίβλεψη. Κι έρχεται κι ο πολίτης με το δίκιο του κι φωνάζει γιατί περιμένει με τις ώρες το γιατρό του ΤΕΠ να τον δει, περιμένει σε ατελείωτες λίστες αναμονής για προγραμματισμένο χειρουργείο, ταξιδεύει χιλιόμετρα για να κάνει χημειοθεραπεία και δεν μπορεί να χειρουργήσει το παιδί του στο τοπικό νοσοκομείο;

Μάλιστα, με την πρόσφατη εγκύκλιο της κ.Γκάγκα, γυρνάει η Ιατρική στο ΕΣΥ δεκαετίες πίσω. Πας στο νοσοκομείο για σκωληκοειδίτιδα; Θα σε δει ο οφθαλμίατρος. Έχεις έμφραγμα του μυοκαρδίου; Αρκεί να υπάρχει εφημερεύων δερματολόγος.

Στο πρόγραμμα του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δεσμεύεται για αυτόματη και μόνιμη κάλυψη των κενών που προκύπτουν, μισθολογική αναβάθμιση των εργαζομένων, μονιμοποίηση των συμβασιούχων, ένταξη στα Βαρέα κ Ανθυγιεινά επαγγέλματα και στήριξη της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Το Νέο ΕΣΥ όπως αποτυπώνεται στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ εγγυάται ότι κάθε άνθρωπος αυτής της χώρας θα έχει:

-Τη φροντίδα που χρειάζεται

-Τη στιγμή που την χρειάζεται

-Χωρίς ταλαιπωρία και αναμονές

-Σε αξιοπρεπείς συνθήκες

-Με σεβασμό στα δικαιώματά του

-Χωρίς οικονομικές επιβαρύνσεις






 




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια