Τέρμα πια στις αυταπάτες ή με τους Ρωμαίους ή με τους Γαλάτες

 


Μάης 2023: Ένα μικρό «Γαλατικό» χωριό της Κοζάνης, η Καλαμιά αποφασίζει να αντισταθεί στη «αυτοκρατορία» των αδίστακτων αρπακτικών, καταπατητών που θέλουν να λέγονται «πράσινοι» ενώ είναι «κατάμαυροι» αφού καταστρέφουν ότι πράσινο απόμεινε σ’ αυτόν τον έρμο Τόπο.

Οι κάτοικοι της Καλαμιάς στήνουν σκηνές στις πλαγιές του όρους Άσκιου και φωνάζουν στους «πράσινους κονκισταδόρες» ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ!!! Είναι αποφασισμένοι να αγωνιστούν «μέχρις εσχάτων» ενάντια στην καταστροφή του μοναδικού βιότοπου όπου άρχισε ξανά να αναπτύσσεται ένα μοναδικό και σπάνιο είδος κέδρου. Είναι αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν στη δημιουργία βιομηχανικής μονάδας Φωτοβολταϊκών που ακουμπάει στα σπίτια τους και επί της ουσίας τους καλεί να εγκαταλείψουν το χωριό τους.

Η Αλληλεγγύη μας είναι δεδομένη! Όλα τα κινήματα της Περιοχής αλλά και οι κάτοικοι των γύρω οικισμών που απειλούνται οφείλουν να δώσουν το παρόν σ’ αυτή τη Μάχη. Η Γαλατινή, η Σιάτιστα, η Πτολεμαΐδα, η Κοζάνη, τα σιδερά, τα Λιβερά,. η Σκήτη, η Βλάστη αλλά και τα Σέρβια, ο Βλβεντός, η Μεσιανή και όσοι άλλοι αγωνίζονται για να σώσουν τις δικές τους Περιοχές οφείλουν να ενώσουν δυνάμεις για να μην περάσουν τα αρπαχτικά της «πράσινης ανάπτυξης» που ούτε πράσινη ούτε ανάπτυξη είναι.

Υπάρχουν βέβαια και κάποιοι πολιτικοί, πολιτευτές, στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που κατάμουτρα τους λένε πως αυτοί είναι «και με τους Ρωμαίους και με τους Γαλάτες»!!!

Δηλαδή πως θέλουν την πράσινη καταστροφή αλλά να γίνει με «Χωροταξικό σχεδιασμό», με το «Ειδικό Χωροταξικό για τις ΑΠΕ» και άλλες αρλούμπες. Αρλούμπες αφού και Χωροταξικό υπάρχει και το Ειδικό Χωροταξικό για τις ΑΠΕ έχει δημοσιευτεί, ανεπίσημα, εδώ και ένα χρόνο αλλά δεν εξαιρεί τίποτα ούτε περιοχές Νατούρα, ούτε Εθνικά Πάρκα, ούτε Εθνικούς δρυμούς εκτός από 6 που τώρα έγιναν 8 «απάτητα βουνά».

Υπάρχουν και οι άλλοι που ενώ συμμετείχαν ενεργά σ αυτή την καταστροφή ΤΩΡΑ με κάποιες «λεκτικές ακροβασίες» μας λένε πως αυτοί είναι με την «Ενεργειακή Δημοκρατία»! Δηλαδή ΝΑΙ να μπούνε αλλά να έχουν λόγο και οι κάτοικοι… Ή ναι να μπουν αλλά να δώσουν ανταποδοτικά στους κατοίκους…. Λες και δεν τα ζήσαμε όλα αυτά το προηγούμενο διάστημα. Λες και δεν ξέρουμε πως λειτουργεί η αστική δημοκρατία στη Χώρα μας…

Αυτοί είναι ίσως πιο επικίνδυνοι και από τους εργολάβους της Ενέργειας που είναι καθαρά με το συμφέρον τους, με τις ατελείωτες επιδοτήσεις και τα έσοδα από το πανάκριβο («τζάμπα») ρεύμα που πληρώνει ο φτωχός Ελληνικός λαός.

Γι αυτό πλέον όλοι να πάρουν καθαρή θέση με ποιον είναι:

Με τους Ρωμαίους ή με τους Γαλάτες;


Κοζάνη 2/5/2023

Στέφανος Πράσσος

Περιφερειακός Σύμβουλος, εκπρόσωπος της «Αριστερής Συμπόρευσης για την ΑΝΑΤΡΟΠΗ στη Δυτική Μακεδονία»


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια