Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες του έργου για την ενεργειακή αναβάθμιση του Δημοτικού Σχολείου Τσοτυλίου

 



Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες του έργου, για την ενεργειακή αναβάθμιση του Δημοτικού Σχολείου Τσοτυλίου, προϋπολογισμού 747.000,00 ευρώ (συν ΦΠΑ), από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δυτικής Μακεδονίας του ΕΣΠΑ 2014-2020. Το έργο χρηματοδοτείται από Εθνικούς Πόρους και από την Ευρωπαϊκή Ένωση / Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης – ΕΤΠΑ.

 

Στόχος του έργου είναι η μείωση της κατανάλωσης ενέργειας των δημοσίων σχολικών κτιρίων α΄θμιας και β΄θμιας εκπαίδευσης. Οι εργασίες περιλαμβάνουν την τοποθέτηση συστήματος θερμομόνωσης, την αντικατάσταση των κουφωμάτων και του κεντρικού συστήματος θέρμανσης.

 


Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, Γεώργιος Κασαπίδης επισκέφθηκε σήμερα, 23 Μαΐου 2023  συνοδευόμενος από τον Δήμαρχο Βόιου Χρήστο Ζευκλή και τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών – Προγραμματισμού Γιώργο Μαγιάγκα, το Δημοτικό Σχολείο Τσοτυλίου, όπου πραγματοποιούνται οι εργασίες ενεργειακής αναβάθμισης.

 

Σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης τόνισε πως: «Η μείωση των εκπομπών CO2 μέσω της βελτίωσης της ενεργειακής απόδοσης και της χρήσης ΑΠΕ στις υποδομές του δημοσίου τομέα, αποτελούν προτεραιότητα της Περιφερειακής Αρχής. Η ενεργειακή αναβάθμιση δημοτικών κτιρίων και σχολικών συγκροτημάτων, θα συμβάλει στην εξοικονόμηση ενέργειας και σε πρακτικές φιλικές προς το περιβάλλον. Επιπροσθέτως, θα βοηθήσει στη μείωση του ενεργειακού κόστους και στην οικονομική ελάφρυνση των πολιτών».

 

Βασικός στόχος της Περιφερειακής Αρχής είναι η περιβαλλοντική αναβάθμιση των σχολικών κτιρίων σε όλη την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, αξιοποιώντας ευρωπαϊκά χρηματοδοτικά εργαλεία και υλοποιώντας παρεμβάσεις ενεργειακής εξοικονόμησης με σημαντική ωφέλεια, τόσο στην οικονομία όσο και στο περιβάλλον.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια