Ο Πάρις Κουκουλόπουλος για την εργατική πρωτομαγιά . "Έχει ένα ιδιαίτερο νόημα για την πατρίδα μας..."

Η φετινή Πρωτομαγιά εκτός από τον οφειλόμενο φόρο τιμής σε εκείνους που έδωσαν αξιοπρέπεια στην εργασία με τους αγώνες και τις θυσίες τους, έχει ένα ιδιαίτερο νόημα για την πατρίδα μας. 
Η ανεργία γενικότερα και ειδικότερα αυτή στους νέους και τις γυναίκες δε μπορεί να αφήνει κανένα αδιάφορο. Το ίδιο ακριβώς ισχύει για τους ολοένα και περισσότερους, κυρίως νέους, που δουλεύουν σε συνθήκες μαύρης εργασίας, χωρίς δικαιώματα και συνδικαλιστική έκφραση. 
Η επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων με πρώτο ζητούμενο το «ξεπάγωμα» των τριετιών είναι απόλυτη προτεραιότητα σήμερα. 
Ακριβώς γι αυτό είμαστε αντίθετοι στην πρακτική της κυβερνησης που σιωπά για όλα αυτά επιλέγοντας να ανακοινώνει η ίδια τις αυξήσεις του βασικού μισθού. Αφενός για λόγους αρχής ιδιαίτερα σοβαρούς και αφετέρου γιατί οι επιλογές αυτές ενισχύουν με μαθηματική ακρίβεια την αφαίμαξη της χώρας που βλέπει ανήμπορη να χάνει τον ανθό της. Η αξιοπρεπής και καλά αμειβόμενη εργασία αποτελεί θεμελιώδη προϋπόθεση ευημερίας για την πατρίδα μας καθώς, μεταξύ άλλων, βάζει φρένο στη φυγή των νέων στο εξωτερικό. Η νέα γενιά είναι το μέγα διακύβευμα σήμερα και είμαστε δίπλα της για να τη στηρίξουμε και μαζί της γιατί της χρωστάμε το μέλλον.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια