«Κομβικός στόχος η επανακρατικοποίηση της ΔΕΗ»-Η υποψήφια βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Έφη Μιχελάκη σε Τετράλοφο-Ρυάκιο-Άγιο Δημήτριο-Ακρινή-Ποντοκώμη και Μαυροδένδρι

 Σε Τοπικές Κοινότητες των Δημοτικών Ενοτήτων Ελλησπόντου και Δημητρίου Υψηλάντη βρέθηκε το απόγευμα της Τρίτης η υποψήφια βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ Έφη Μιχελάκη, η οποία επισκέφθηκε διαδοχικά Τετράλοφο-Ρυάκιο-Άγιο Δημήτριο-Ακρινή-Ποντοκώμη και Μαυροδέντρι, περιοχές που βιώνουν όσο καμία άλλη τις άμεσες συνέπειες της βίαιης απολιγνιτοποίησης που αποφάσισε η κυβέρνηση Μητσοτάκη.


Μιλώντας με τους κατοίκους των χωριών στην καρδιά των δραστηριοτήτων της ΔΕΗ η Έφη Μιχελάκη δεσμεύτηκε για την κομβική πρόταση επανακρατικοποίησης της Επιχείρησης από την προοδευτική κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, που αποτέλεσε την οικονομική καρδιά της Δυτικής Μακεδονίας, ενώ παρουσίασε συνοπτικά τις θέσεις του κόμματος για την ενέργεια στην περιοχή μας, που είναι:


μετάθεση του χρόνου λήξης της πέμπτης μονάδας στην πτολεμαΐδα, γιατί το ενεργειακό μας μείγμα δεν μπορεί να μην έχει λιγνίτη, όταν έχει το ενεργειακό μείγμα της Γερμανίας λιγνίτη.


ενίσχυση του ταμείου μετάβασης για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και μιας αναπτυξιακής προοπτικής στη Δυτική Μακεδονία.


θέσπιση της ρήτρας μηδενικού αναπτυξιακού και κοινωνικού ελλείμματος, που σημαίνει δέσμευση για τις θέσεις εργασίας και για το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν της περιοχής. ο στόχος είναι να αυξηθούν οι θέσεις εργασίας και το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν της Δυτικής Μακεδονίας.


μεταρρύθμιση του θεσμού των ενεργειακών κοινοτήτων.


χωροταξικός σχεδιασμός για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.


ο συριζα θα επιστρέψει στην τοπική κοινωνία τις αγροτικές γαίες που πήρε η δεη τα προηγούμενα χρόνια.

Η υποψήφια βουλευτής Κοζάνης του ΣΥΡΙΖΑ Έφη Μιχελάκη, μιλώντας με κατοίκους της Ακρινής, τόνισε τον ξεκάθαρο εμπαιγμό της εκεί τοπικής κοινωνίας από την ανάλγητη κυβέρνηση Μητσοτάκη, η οποία, όπως υπογράμμισε, «δε σεβάστηκε τη βούληση της τοπικής κοινωνίας, που εκφράστηκε συντριπτικά στο πρόσφατο δημοψήφισμα», καλώντας τους πολίτες να δώσουν τη δική τους, ηχηρή απάντηση στις κάλπες της 21ης Μαϊου, δυναμώνοντας το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ και στην περιοχή μας.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια