"Εφεραν" νέο μνημόνιο...


 

Υπογραφή Μνημονίου συνεργασίας για την σύμπραξη του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και του University St. Kliment OhridskiBitola

Μνημόνιο συνεργασίας υπεγράφη τη Δευτέρα 29 Μαΐου 2023 μεταξύ του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και του University St. Kliment Ohridski – Bitola (UKLO) στις εγκαταστάσεις του δεύτερου στο Μοναστήρι, παρουσία του Γενικού Προξένου της Ελλάδας κ. Αλέξανδρου Βιδούρη. Με την υπογραφή της συμφωνίας οι δύο Πρυτάνεις, καθηγητής Θεόδωρος Θεοδουλίδης και καθηγητής Igor Nedelkovsky επισφράγισαν την προϋπάρχουσα, πολυετή σύμπραξη των Ιδρυμάτων τους και έθεσαν τα θεμέλια για την επέκτασή της σε νέους επιστημονικούς τομείς. Τα δύο πανεπιστήμια συνεργάζονται ήδη τόσο σε ερευνητικά διασυνοριακά προγράμματα στο χώρο της ηλεκτροκίνησης και της πολιτικής προστασίας όσο και στη συνδιοργάνωση διεθνών συνεδρίων στη θεματική περιοχή της εκπαίδευσης.
Κατά τη διάρκεια της τελετής υπογραφής ο κ. Nedelkovsky επεσήμανε την ανάγκη παροχής τεχνογνωσίας από το ΠΔΜ στο UKLO σε θέματα πράσινης ανάπτυξης ώστε να αξιοποιηθεί η ήδη αποκτηθείσα εμπειρία του ΠΔΜ, καθώς η γειτονική χώρα τώρα εισέρχεται στη μετά λιγνίτη εποχή. Από την πλευρά του ο κ. Θεοδουλίδης επεσήμανε τη σημασία της διασυνοριακής συνεργασίας, την οποία έχει ορίσει ως στρατηγικό στόχο διεθνοποίησης το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Με τη σειρά του ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στο Μοναστήρι κ. Αλέξανδρος Βιδούρης, ο οποίος παρευρέθη στην υπογραφή, δήλωσε την αμέριστη υποστήριξη της Αρχής στις συμπράξεις που θα προγραμματιστούν από τα δύο πανεπιστημιακά ιδρύματα.

Της υπογραφής προηγήθηκε συνάντηση της αντιπροσωπείας του ΠΔΜ με τον κ. Βιδούρη στο χώρο του Ελληνικού Προξενείου, με τον οποίο συζητήθηκαν οι τομείς ενδιαφέροντος, οι ευκαιρίες και οι δυνατότητες συνεργασίας του ΠΔΜ με άλλα πανεπιστήμια και φορείς της γειτονικής χώρας.

Tον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας συνόδευσαν η καθηγήτρια Ελένη Γρίβα, η οποία αναλαμβάνει το χαρτοφυλάκιο της Αντιπρυτανείας Διεθνών Σχέσεων, Εξωστρέφειας και Δια Βίου Μάθησης, ο καθηγητής Ιωάννης Μπακούρος και η προϊσταμένη του Τμήματος Δημοσίων και Διεθνών Σχέσεων Χριστίνα Πεταλωτή.Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια