Παρουσιάστηκαν οι κεντρικοί άξονες και οι στόχοι του Συνδέσμου Νέων Καινοτόμων Επιχειρηματιών και Ερευνητών Δυτικής ΜακεδονίαςΣυνάντηση με την προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή του νεοσύστατου Συνδέσμου Νέων Καινοτόμων Επιχειρηματιών και Ερευνητών Δυτικής Μακεδονίας είχαν η αναπληρώτρια του Δημάρχου, Νούλα Τουμπουλίδου και ο αντιδήμαρχος Τοπικής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας, Δημήτρης Παφύλης, την Τετάρτη 3 Μαΐου, στο Γραφείο Δημάρχου. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε προκειμένου να παρουσιαστούν οι κεντρικοί άξονες και οι στόχοι του Συνδέσμου, ενώ παράλληλα επισημάνθηκαν οι ενέργειες και οι διαδικασίες για την επίτευξή τους


Τα μέλη της προσωρινής Διοικούσας Επιτροπής, Σοφία Γκλιάτη, Βασιλική Γκλούμπου, Στέλλα Γρίβα και Χαρά Σεμίζογλου ενημέρωσαν τους αιρετούς για την στοχοθεσία του συνδέσμου, καθώς και για το πλάνο των δράσεων του, προχώρησαν επίσης σε μια εποικοδομητική συζήτηση σχετικά με την ανάγκη για ανάπτυξη και διάδοση του πνεύματος της καινοτομίας και της αριστείας στον κλάδο των νέων καινοτόμων επιχειρηματιών και ερευνητών.


Αναλυτικά, ο σύνδεσμος στοχεύει στη συμμετοχή των νέων ανθρώπων της περιοχής στη δραστηριότητά του, με πρωταρχικό μέλημα την αναστολή του brain drain. Βασική προτεραιότητα αποτελεί η διασύνδεση της έρευνας με την επιχειρηματικότητα, η προώθηση της καινοτομίας και των νέων τεχνολογιών, καθώς και η υλοποίηση προγραμμάτων κατάρτισης.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης αναδείχθηκε η σημασία που έχουν ανάλογες πρωτοβουλίες και υπογράμμισαν τη διάθεση συνεργασίας, στο πλαίσιο στήριξης της καινοτομίας αλλά και υποστήριξης των νέων επιστημόνων.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια