«Ay Carmela!» από το ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης

 


«Ay Carmela από το ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης

 

Το Δη.Πε.Θε. Κοζάνης παρουσιάζει τo κωμικοτραγικό έργο του Χοσέ Σάντσις Σινιστέρρα

«Ay, Carmela!» την Παρασκευή 26 Μαΐου 2023, το Σάββατο 27 Μαΐου και ώρα 21:00 και την Κυριακή 28 Μαΐου 2023 και ώρα 20:00. 

 

Τι μπορεί να συμβεί όταν βρεθείς στη λάθος πλευρά της ιστορίας; Και πόσα είσαι διατεθειμένος να κάνεις στον βωμό της ελευθερίας (σου); Αυτή είναι η αφετηρία του “Ay, Carmela!”, του πολυβραβευμένου, κωμικοτραγικού έργου του Χοσέ Σάντσις Σινιστέρρα που παρουσιάζεται από Θεατρική Εταιρεία THEARTES.

Πρόκειται για ένα αντιφασιστικό, έντονα αλληγορικό κείμενο, μέσω του οποίου φωτίζεται η συλλογική τραγωδία ενός λαού που μαστίζεται από την εμφύλια διαμάχη, η πολυπλοκότητα της ανθρώπινης κατάστασης που έρχεται αντιμέτωπη με τον πόνο, ο συλλογικός αλληλοσεβασμός, η αξιοπρέπεια του καλλιτέχνη, η ανθρώπινη ευαισθησία, καθώς και η ανάγκη να μη χαθεί η ιστορική μνήμη.

Πρόθεση της παράστασης είναι να υπενθυμίσει ότι το τρίπτυχο Δημοκρατία-Ελευθερία-Δικαιοσύνη δεν είναι πολιτική στάση, αλλά δικαίωμα όλων.

Ένα μανιφέστο κατά της βαρβαρότητας, γεμάτο χιούμορ, μαύρο χιούμορ, δράμα και ποίηση.

Η Καρμέλα και ο Παουλίνο είναι δύο περιοδεύοντες ηθοποιοί που, εν μέσω του Ισπανικού Εμφυλίου Πολέμου, διασκεδάζουν τα δημοκρατικά στρατεύματα με τα επιθεωρησιακά τους σκετς. Εξαιτίας ενός λάθους, περνούν στην περιοχή που ελέγχουν οι εθνικιστές τού Φράνκο και αιχμαλωτίζονται. Εκείνοι τούς διατάζουν να παρουσιάσουν, σε αντάλλαγμα την ελευθερία τους, μια παράσταση για τα στρατεύματά τους και να συμπεριλάβουν μια παρωδία κατά της Δημοκρατίας, με σκοπό να χλευάσουν τα αιχμάλωτα μέλη των Διεθνών Ταξιαρχιών που πρόκειται να εκτελεστούν την επομένη.

Η Καρμέλα, αγανακτισμένη, επιχειρεί να ανατρέψει αυτήν την παρωδία παρά τις απεγνωσμένες προσπάθειες του λιγόψυχου Παουλίνο. Τελικά, ο Παουλίνο θα καταφέρει να συγκρατήσει την Καρμέλα ή η Καρμέλα θα ολοκληρώσει το σχέδιό της καταλήγοντας να εκτελεστεί;

 

Μετάφραση – Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνος Κυριακού

Δραματουργία – Κινησιογραφία: Κατερίνα Μπιλάλη

Σκηνικά – Κοστούμια: Κατερίνα Τσακότα

Πρωτότυπη μουσική – Τραγούδι: Άρτεμις Ματαφιά

Παραγωγή: «THEARTES» Α.Μ.Κ.Ε.

 

Παίζουν:

Κατερίνα Μπιλάλη

Κωνσταντίνος Κυριακού

Τιμή εισιτηρίου προπώλησης 10€ και ημέρα παράστασης 12€

Προπώληση Εισιτηρίων στα γραφεία του ΔηΠεΘε και στο Βιβλιοπωλείο Αθανασιάδης.

 


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια