Το 67ο και εκλογικό τεύχος του Together Free Press κυκλοφορεί!



Πάντοτε πιστό στην εκπροσώπηση της πολυφωνίας και στην ανάδειξη ιδεών, το Together Free Press φοράει τα εκλογικά του και κυκλοφορεί ένα ειδικό τεύχος-αφιέρωμα για τις εθνικές εκλογές. Ένας μεγάλος οδηγός για ένα μεγάλο ζήτημα με σφαιρική οπτική και παρουσίαση. Με γνώμονα την πλουραλιστική προσέγγιση ετοιμάσαμε για εσάς έναν πολυσυλλεκτικό οδηγό υποψηφίων με συνεντεύξεις για σημαντικά θέματα, πολιτικές αναλύσεις, πολιτικοοικονομικά, πολιτισμικά, περιβαλλοντικά και εν τέλει κοινωνικά ζητήματα, με προγράμματα, θέσεις και προτάσεις από όλες τις πλευρές.

Από την παιχνιδοποίηση σαν λύση για την αποχή και την πολιτική αποξένωση έως το αποσυμβολισμό της πολιτικής εικόνας και από τις διαχωριστικές γραμμές που διαιρεί «αυτούς» με τους «άλλους» επαναδημιουργούμε συνδέσεις. Συζητάμε για την πολιτιστική πολιτική και τον πολιτισμό σαν έκφανση της ζωής μας. Θυμίζουμε τους διατελέσαντες πρωθυπουργούς, τους βουλευτές της Δυτικής Μακεδονία αλλά και τις εκλογικές αναμετρήσεις από την Μεταπολίτευση έως σήμερα. Καταγράφουμε το πολιτικό χάσμα των φύλων και την αρχή της Στρουμφίτας αντιμετωπίζοντας τις «σιωπηρές» προκαταλήψεις και τα στερεότυπα.

Συνομιλούμε με την Φιλίππα Χατζησταύρου, ερευνήτρια στο ΕΛΙΑΜΕΠ και καθηγήτρια Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης, για την διαπλοκή συμφερόντων στην ΕΕ, το λόμπινγκ και τις αναγκαίες προσπάθειες για μια ένωση πολιτών. Μελετάμε τη θέση των γυναικών κατά τη διάρκεια του Μεγάλου Πολέμου και τις πολιτικές που ακολουθήθηκαν. «Για την Ελλάδα η καρδιά χτυπάει πιο δυνατά», μιλάμε με τρεις Έλληνες του εξωτερικού με αφορμή τις εκλογές. Αφουγκραζόμαστε τις ανάγκες των νέων και συνδημιουργούμε τον χώρο που τους αξίζει όχι ως ένα ακόμη to do list αλλά ως έμπρακτη διεύρυνση ενός ορίζοντα για ένα μέλλον που τους οφείλει. Ανοίγουμε διάλογο για την «αναγκαστική» κυριαρχία της ετεροφυλίας ως ένα πρόσθετο παράγοντα αποκλεισμού που δεν μπορεί να χωρέσει την πολλαπλότητα της ανθρώπινης εμπειρίας. Αναρωτιόμαστε εάν θα ψηφίσουμε με συναίσθημα ή με λογική και σύνεση.

Μαγειρεύουμε παρέα με τον Γιάννη Ματούλα μπουρδέτο με σκορπίνα και διαβάζουμε τις πλανητικές διελεύσεις!



Αυτά και άλλα πολλά στο Together που κυκλοφορεί!


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια