Μπασκετική γιορτή 3x3 για όλους στην Πτολεμαΐδα

 
Το 3x3 ΔΕΗ Street Basketball έρχεται το Σαββατοκύριακο 3-4 Ιουνίου


Γνωρίστε από κοντά το 3x3, το μπάσκετ που από τις γειτονιές έγινε Ολυμπιακό άθλημα


Εγγραφείτε δωρεάν και συμμετέχετε με φίλους, συναδέλφους και οικογένεια
Η ΔΕΗ ενώνει δυνάμεις με την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης και καλεί τους φίλους του αθλητισμού να γνωρίσουν από κοντά το 3x3 και να παίξουν στο 3x3 ΔΕΗ Street Basketball, μια διοργάνωση για όλους που θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 3-4 Ιουνίου στην Κεντρική Αγορά Πτολεμαΐδας.*

To 3x3 είναι ένα μοντέρνο, γρήγορο και δυναμικό άθλημα. Στο 3x3 ΔΕΗ Street Basketball μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή άνδρες και γυναίκες όλων των ηλικιών, όπως επίσης και ανοικτές κατηγορίες μη-αγωνιστικού χαρακτήρα π.χ οικογένειες.


Η συμμετοχή είναι δωρεάν για όλους και οι εγγραφές είναι ήδη ανοικτές. Οι ενδιαφερόμενοι χρειάζεται απλά να συμπληρώσουν τη σχετική φόρμα στην ιστοσελίδα της FIBA εδώ: https://play.fiba3x3.com/events/58b81ef8-a927-42ed-bd32-abf6f4df4af1


Μετά τη Σάμο, η Πτολεμαΐδα είναι ο δεύτερος σταθμός της σειράς των τουρνουά 3×3 ΔΕΗ Street Basketball. Επόμενες πόλεις είναι η Μεγαλόπολη, η Ρόδος και η Άρτα.


Η ομάδα με τη μεγαλύτερη συγκομιδή πόντων από τα πέντε τουρνουά θα προκριθεί στο FIBA 3x3 Challenger που θα διεξαχθεί 11-12 Αυγούστου στο Βελιγράδι.


Μπάσκετ 3x3: από τους δρόμους στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Το 3x3 αποτελεί το πιο διαδεδομένο ομαδικό «άθλημα του δρόμου» στον κόσμο και παίζεται με δύο αντίπαλες ομάδες των τριών παικτών, σε μία μπασκέτα, στο μισό γήπεδο. Νικήτρια είναι η ομάδα που προηγείται όταν συμπληρωθεί ένα δεκάλεπτο παιχνιδιού ή όποια φτάσει πρώτη στους 21 πόντους.


Παγκοσμίως, το 3x3 παιζόταν σε γήπεδα και γυμναστήρια όλου του κόσμου. Από τη δεκαετία του 1990 έχουν ξεκινήσει, κυρίως από τις ΗΠΑ, τουρνουά μπάσκετ 3x3 και η τυποποίηση των κανόνων του. Tο 2010 εμφανίστηκε για πρώτη φορά σε διεθνείς αγώνες στους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων στη Σιγκαπούρη. Σήμερα η FIBA διοργανώνει ένα ετήσιο 3×3 World Tour, Παγκόσμια και Ηπειρωτικά Κύπελλα. Ολυμπιακό άθλημα έγινε στους Ολυμπιακούς Αγώνες Τόκυο 2020 όπου το χρυσό μετάλλιο στους άνδρες κατέκτησε η Λετονία ενώ στις γυναίκες οι ΗΠΑ.

Η Ελλάδα έχει εθνικές ομάδες 3x3 ανδρών, γυναικών, U23 και U17. To 3x3 ανεβαίνει συνεχώς όπως φαίνεται από την ανταπόκριση των αθλητών, των σωματείων, του ευρύτερου αθλητικού κοινού, όσο και από την άνοδο της χώρας και των εθνικών μας ομάδων στην κατάταξη της FIBΑ. Αυτό πιστοποιείται και από την πρόσφατη πρόκριση της Εθνική Ομάδας Γυναικών U23 στο Παγκόσμιο Κύπελλο 3×3.


*σε περίπτωση βροχής η διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ στο 4ο Γυμνάσιο Πτολεμαΐδας.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια