Συγκίνησαν οι 19 μαυροφορεμένες στην κεντρική πλατεία Κοζάνης

 

Απόψε στην κεντρική πλατεία της Κοζάνης μια εκδήλωση τιμής και μνήμης των Ελλήνων του Πόντου, παραμονή της 19ης Μαίου.

Ο Μικρασιατικός Σύλλογος Π.Ε Κοζάνης παρών, με την πρόεδρο κα Φωτεινή Καμίτα να δηλώνει: «για να ενώσουμε όλοι μαζί τις φωνές μας για δικαίωση κι αναγνώριση της γενοκτονίας του προσφυγικού ελληνισμού! Κάτω από το καμπαναριό μας, κοντά στον Αι Νικόλα μας, ανάψαμε ένα κεράκι, για να διατηρήσουμε άσβεστη τη φλόγα της ιστορίας μας. Συγχαρητήρια σ όσους έλαβαν μέρος στην εκδήλωση, όπως στους μουσικούς με ποντιακή μουσική, τις 19 μαυροφορεμένες κυρίες, μεταξύ αυτών που απήγγειλαν στίχους από την "Καμπάνα του Πόντου" και σ όσους συνέβαλαν, ώστε αυτή να πραγματοποιηθεί.

Η εκδήλωση έκλεισε με το τραγούδι "Την πατρίδα μ' έχασα" του αείμνηστου Χρήστου Αντωνιάδη! Αλήθεια, υπήρξε κανείς στην πλατεία, που δεν λύγισε στο άκουσμα του τραγουδιού αυτού και μετά τα όσα είχαν ακουστεί απο την Καμπάνα του Πόντου;;; Συνεχίζουμε...  ΔΕ ΛΗΣΜΟΝΩ.

Την εκδήλωση διοργανωσαν: Ο Δήμος Κοζάνης και τα Ποντιακά Σωματεία Δήμου Κοζάνης «Ευξείνιος Κύ-κλος» σας προσκαλούν στην εκδήλωση τιμής και μνήμης «Χορόδραμα 2023, Αφιέρωμα στη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου».

Η εκδήλωση έγινε στο πλαίσιο δράσεων της ΚΕΔΕ και του Δικτύου Πό-λεων με Κοινότητες Απογόνων Ελλήνων της καθ’ ημάς Ανατολής, σε συνεργασία με την Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος.
Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια