Ανδρέας Παπαδαντωνάκης ταμίας της ΟΛΜΕ, δήλωση από την Κοζάνη: ‘Είναι απαραίτητο να χαραχθούν πολιτικές που θα αναβαθμίσουν την ποιότητα του εκπαιδευτικού έργου¨.






Στην Κοζάνη βρίσκεται ο ταμίας της ΟΛΜΕ, Ανδρέας Παπαδαντωνάκης στο πλαίσιο ημερίδας που θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα στη Δημοτική βιβλιοθήκη αναφορικά με τα προβλήματα των εκπαιδευτικών.
 



Η “Φωνή Κοζάνης” μίλησε με τον κ. Παπαδαντωνάκη, ο οποίος μας ανέφερε: “Κάθε πέρσι και καλύτερα. Περνάμε μια περίοδο απαξίωσης του εκπαιδευτικού. Η απαξίωση του εκπαιδευτικού σημαίνει και απαξιωμένο σχολείο. Υπάρχει ανάγκη στήριξης στους εκπαιδευτικούς, προκειμένου να αντιμετωπίσει τους πολλαπλούς ρόλους που έχει αναλάβει. Μετά και από την δίχρονη διακοπή της διάζωσης λειτουργίας, οι εκπαιδευτικοί ανέλαβαν όχι μόνο παιδαγωγικό ρόλο, αλλά και ρόλο κοινωνικού λειτουργού, ψυχολόγου, και κυματοθραύστη μιας δικαιολογημένης οργής του κόσμου για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η εκπαίδευση. Είναι απαραίτητο να χαραχθούν πολιτικές που θα αναβαθμίσουν την ποιότητα του εκπαιδευτικού έργου¨.

Σε ό, τι αφορά τα κενά των εκπαιδευτικών ο τόνισε “Υπάρχουν αρκετά κενά. Έγιναν μεν 25.000 διορισμοί, ωστόσο έχουμε 50,000 αναπληρωτές, που σημαίνει ότι τα μόνιμα κενά είναι πάρα πολλά, και ειδικά στην Κοζάνη”.




Θανάσης Τέγος



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια