Επίσκεψη του υποψηφίου Βουλευτή με το ΠΑΣΟΚ Π. Κουκουλόπουλου στον ΣΠΑΡΤΑΚΟ

 





Το μέλλον των εργαζομένων και της περιοχής υπό το καθεστώς ανασφάλειας που δημιουργεί η διαδικασία της απολιγνιτοποίησης που βρίσκεται σε εξέλιξη και τα προβλήματα που δημιουργούνται στους εργαζόμενους και στην περιοχή, ήταν τα βασικά ζητήματα που συζητήθηκαν κατά την επίσκεψη του υποψηφίου Βουλευτή  Πάρη Κουκουλόπουλου στα γραφεία του Συνδικάτου ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ στην Πτολεμαΐδα.

Το συνδικάτο εξέθεσε τις θέσεις του τόσο σε ό,τι έχει να κάνει με το καθεστώς της απεξάρτησης από τον λιγνίτη, το μέλλον των εργαζομένων και της περιοχής,  αλλά και την πορεία της επιχείρησης και της σχέσης της με την περιοχή.

Βασικό σημείο αποτέλεσε ο τρόπος με τον οποίο συντελούνται οι εξελίξεις, οι επιπτώσεις που έχει η υφιστάμενη κατάσταση σε πολλαπλά επίπεδα και οι προοπτικές που υπάρχουν με βάση και την προετοιμασία που υπήρξε το προηγούμενο διάστημα.

Από την πλευρά του ο υποψήφιος Βουλευτής επεσήμανε πως «ήρθα να καταθέσω κάποιους προβληματισμούς και να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε».

Αναφέρθηκε σε ζητήματα όπως: η «αιμορραγία» επαγγελματιών, τα μέτρα που ελήφθησαν, χωρίς να υπάρχουν από την κυβέρνηση «εναλλακτικά σχέδια», το ανύπαρκτο σιδηροδρομικό δίκτυο και την μονάδα «Πτολεμαΐδα V».

Μίλησε για σχέδιο φτωχοποίησης και ερημοποίησης της περιοχής, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι η κατάσταση μπορεί να ανατραπεί αν δράσουμε όλοι μαζί, άμεσα και ουσιαστικά.  

Ο κ. Κουκουλόπουλος συντάχθηκε με τη θέση του Σωματείου σε ό,τι έχει να κάνει με τη χρήση του λιγνίτη, την παράταση του χρόνου χρήσης του και την παράταση λειτουργίας των μονάδων που είναι «ζωτικής σημασίας» και θα πρέπει να απαιτήσουμε, η «ατζέντα» της περιοχής να είναι στην διεκδίκηση όλων των κομμάτων, θεσμών και φορέων που υφίστανται σε κεντρικό επίπεδο.

 

 

 

 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια