Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο για το νερό που αφορά και την Ακρινή. Tου Ρούλη Κοκελίδη

 Το  νερό  είναι  και πρέπει να παραμείνει δημόσιο, κοινό αγαθό.  Δυστυχώς  ή κυβέρνηση Μητσοτάκη μετά  την τραγωδία  των Τεμπών ,που έχει συγκλονίσει την Ελληνική  κοινωνία, ιδιαίτερα την νεολαία, συνεχίζει με προκλητικό τρόπο να προωθεί πολιτικές υποβάθμισης στις δημόσιες  υποδομές.

Με  ένα πολυνομοσχε'διο που έφερε  στη Βουλή προωθεί επικίνδυνες σχεδιασμούς ιδιωτικοποίησης για τα δημόσια  αγαθά ιδιαίτερα σημαντικά,  όπως το νερό,τα δάση,  την βιοποικιλότητα και την ενεργειακή δημοκρατία. Χωρίς διάλογο με την κοινωνία, τους φορείς  της τοπικής Αυτοδιοίκησης, της επιστήμης,  η νεοφιλελεύθερη πολιτική Μητσοτάκη προωθεί με αντιδημοκρατικε'ς διαδικασιες πολιτικές ισοπέδωσης κάθε δημόσιας υποδομής και δημόσιου αγαθού. Το νερο είναι  και πρέπει  να παραμείνει δημόσιο αγαθό, αναγκαία είναι η ενδυνάμωσης ενεργειακής  δημοκρατίας,  η προστασία  της φύσης,  όχι  στην ιδιωτικοποίηση της διαχείρισης των αστικών αποβλήτων. 

 Δεν χωράει  αμφιβολία, οτι η κυβέρνηση της Ν.Δ βρίσκεται  σε πλήρη  σύγχυση και με την περίπτωση της Ακρινής. Με συνοπτικές διαδικασίες προωθεί μέσα στο πολυνομοσχε'διο ρύθμιση που ακυρώνει την απόφαση  του Συμβουλι'ου Επικρατείας που δικαιώνει την Ακρινή- επιπλέον γράφει  στα παλιά της τα παπούτσια το πανηγυρικό δημοψήφισμα των κατοίκων που ψήφισαν με συντριπτική  πλειοψηφία για την μετεγκατάσταση - που η ίδια συνέναισε να πραγματοποιηθεί!!!             Αλήθεια  οι βουλευτές της Ν Δ του νομού- τη στιγμή  που όλοι οι φορείς της περιοχής, μεταξύ  των οποίων και ο Δικηγορικός  Σύλλογος έχουν καταδικάσει την Κυβέρνηση - τι λένε, τι θα ψηφίσουν  ;

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια