Tετράωρες στάσεις εργασίας την Δευτέρα και την Τρίτη με μοναδικό αίτημα να αποσυρθεί το Νομοσχέδιο για την Ρ.Α.Α.Ε.Υ. που ιδιωτικοποιεί τα νερά

 



Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕ ΔΕΥΑ συνεδρίασε στην Αθήνα την Παρασκευή 10/03/2023 και ώρα 11:00π.μ. με μόνο Θέμα: Συνέχιση των κινητοποιήσεων για την απόσυρση του πολυνομοσχεδίου που κατατέθηκε τη Δευτέρα 6/3 στη Βουλή, μετά από διαβούλευση λίγων μόνο ημερών, με τίτλο «Μετονομασία της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (ΡΑΕ) σε Ρυθμιστική Αρχή Αποβλήτων, Ενέργειας και Υδάτων (ΡΑΑΕΥ) και διεύρυνση του αντικειμένου της με αρμοδιότητες επί των υπηρεσιών ύδατος και της διαχείρισης αστικών αποβλήτων, ενίσχυση της υδατικής πολιτικής…»

Διαπιστώθηκε ότι η κινητοποίηση της Πέμπτης 09/03/2023, είχε μεγάλη συμμετοχή από τους εργαζόμενους του κλάδου και σημείωσε τεράστια επιτυχία, λόγω και της αποδοχής που είχε από τις τοπικές κοινωνίες. (από τις μεγαλύτερες κινητοποιήσεις των τελευταίων ετών)

Επειδή ο προγραμματισμός είναι να ψηφισθεί από την Βουλή το νομοσχέδιο την τρίτη 14/03/2023, αποφασίσθηκε:

Προκηρύσσουμε δύο συνεχόμενες στάσεις εργασίας, μια την προηγούμενη της ψήφισης στην βουλή του Νομοσχεδίου και μια την ημέρα της ψήφισης του στην βουλή ως εξής:

  1. Την Δευτέρα 13/03/2023 από ώρα 11:00πμ μέχρι το πέρας του ωραρίου.

  2. Την Τρίτη 14/03/2023 από ώρα 11:00πμ μέχρι το πέρας του ωραρίου..

Ο αγώνας συνεχίζετε και καλούμε τα σωματεία και τους εργαζόμενους να συμμετέχουν με την ίδια δυναμική, να κάνουν συγκεντρώσεις στις πρωτεύουσες των νομών και σε όλες τις πόλεις που έχουν ΔΕΥΑ, αλλά και να κάνουν ενημερώσεις με διάφορες δράσεις που θα επιλέξουν για την καλύτερη ενημέρωση των πολιτών.

Η επιχειρούμενη ιδιωτικοποίηση των νερών είναι ένα θέμα που μας αφορά όλους Δήμους, Περιφέρειες, κόμματα, το σύνολο των πολιτών της χώρας, τους βουλευτές τους οποίους καλούμε να καταψηφίσουν το νομοσχέδιο.

Καλούμε όλους να συμμετάσχουν σ’ αυτό τον αγώνα, απαιτώντας: Να αποσυρθεί ΤΩΡΑ το Νομοσχέδιο για την Ρ.Α.Α.Ε.Υ. που ιδιωτικοποιεί τα νερά

Πριν από λίγο ενημερωθήκαμε, ότι ο ΥΠΕΝ κος Σκρέκας κάλεσε τους Προέδρους της ΕΔΕΥΑ κο Μαρινάκη και της ΚΕΔΕ κο Παπαστεργίου σε συνάντηση την Δευτέρα 13/03/2023 για διαβούλευση μετά την μεγάλη επιτυχία των κινητοποιήσεων. Κατόπιν τούτω είναι πιθανή η αλλαγή ημερομηνίας ψήφισης του νομοσχεδίου από την βουλή. Σε περίπτωση που γίνει μετάθεση της ημερομηνίας θα ενημερωθείτε για τις κινητοποιήσεις με νέα ανακοίνωση.

Όλοι στον αγώνα. Όλοι μαζί να βροντοφωνάξουμε ότι το νερό είναι αγαθό, δεν είναι εμπόρευμα και δεν θα το επιτρέψουμε να γίνει.



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια