Φοιτητικοί Σύλλογοι Κοζάνης: Η οργή μας έγινε αγώνας! Η νέα γενιά δε σας συγχωρεί! Αυτό το έγκλημα δεν θα συγκαλυφθεί!

 
Η συγκλονιστική συγκέντρωση με τη τεράστια συμμετοχή εργαζομένων, φοιτητών και μαθητών που κυριολεκτικά βούλιαξαν τους δρόμους της Κοζάνης, είναι η απόδειξη ότι «το έγκλημα αυτό δε θα συγκαλυφθεί, όλων των νεκρών θα γίνουμε φωνή!». Το ίδιο μήνυμα έστειλαν δεκάδες χιλιάδες σε όλες τις απεργιακές συγκεντρώσεις της χώρας. Πολλές εκατοντάδες φοιτητές, μέσα από τις κινητοποιήσεις και τις Γενικές μας Συνελεύσεις δείξαμε την τεράστια δύναμη του οργανωμένου αγώνα!


Τώρα είναι η ώρα να αποδοθούν οι πραγματικές ευθύνες και να τιμωρηθούν οι πραγματικοί υπεύθυνοι, το κράτος, οι κυβερνήσεις και η εταιρία! Δεν θα περιμένουμε άλλη τραγωδία. Θα παλέψουμε τώρα για ασφαλείς μεταφορές και υποδομές. Γι’ αυτό και στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων στους σιδηρόδρομους!

Τα κέρδη τους – οι νεκροί μας! Κάθε νέο στοιχείο που έρχεται στο φως αποδεικνύει ότι δεν ήταν «η κακιά στιγμή» ούτε «η κακιά η ώρα» αλλά ένα προδιαγεγραμμένο έγκλημα! Επιτέλους τώρα θα ακουστεί όλη η αλήθεια! Η κατάσταση στο σιδηρόδρομο είναι αποτέλεσμα της διαχρονικής πολιτικής όλων όσων κυβέρνησαν και κυβερνούν τη χώρα που μετράει ως κόστος την ασφάλεια και τη ανθρώπινη ζωή μπροστά στα κέρδη των εταιριών! Έτσι αντιμετωπίζουν κράτος και εταιρία από κοινού την ασφάλεια των επιβατών: ως κόστος και εμπόδιο για τα κέρδη τους!.

Έτσι ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ προώθησαν σειρά από αποφάσεις και νόμους της Ευρωπαϊκής Ένωσης που συνδιαμόρφωσαν τη σημερινή εγκληματική κατάσταση. Την «απελευθέρωση» και εμπορευματοποίηση των μεταφορών, την ιδιωτικοποίηση, το κομμάτιασμα το σιδηρόδρομου για να πουληθεί σε εταιρίες, την τραγική υποχρηματοδότηση στις υποδομές, χωρίς ηλεκτρονικά συστήματα ασφαλείας γιατί κοστίζουν. Κυριολεκτικά: Οι ράγες της ανάπτυξης βάφτηκαν με αίμα. Γιατί, όσο αυτοί μετράνε κέρδη και ζημιές εμείς μετράμε ανθρώπινες ζωές!

Είναι η ίδια πολιτική που θεωρεί τις σπουδές και τη ζωή μας κόστος, που παίζει καθημερινά την ασφάλεια μας «στα ζάρια». Θεωρούν κόστος τη στέγαση, τη σίτιση, την αναβάθμιση των υποδομών στα Πανεπιστήμια φτάνοντας στο σημείο φοιτητές να πέφτουν από τα παράθυρα γιατί δεν έχουν αίθουσες, σχολές να πλημμυρίζουν, φοιτητές να παρατούν τις σπουδές τους από οικονομικό αδιέξοδο. Είναι η ίδια πολιτική που τσακίζει την προσπάθεια μας να σπουδάσουμε, που ενισχύει ακόμα περισσότερο την λειτουργία των πανεπιστημίων ως επιχείρηση, την κατηγοριοποίηση των τμημάτων, που χτυπά τα πτυχία μας.

Τώρα είναι ώρα αγώνα! Τώρα δεν γράφεται ο επίλογος της τραγωδίας. Τώρα μιλάει ο λαός και η νεολαία! Τώρα θα τους πιέσουμε ασφυκτικά για το δίκιο μας! Με οργάνωση και αγώνα θα δικαιωθούν τα θύματα στα τρένα! Με οργάνωση και αγώνα θα παλέψουμε για ζωή με δικαιώματα!

Συνεχίζουμε τις πρωτοβουλίες και δράσεις μας.

Για να μην συγκαλυφθούν οι πραγματικές ευθύνες της πολιτικής που υπηρετεί τα κέρδη των λίγων και προκαλεί εγκλήματα για την ζωή των πολλών!

Για να δικαιωθούν τα αιτήματα των εργαζόμενων στους σιδηρόδρομους, για σύγχρονες, ασφαλείς, φτηνές μαζικές συγκοινωνίες για τον λαό. Συνολικά για την προστασία της ζωής μας, για τις σύγχρονες ανάγκες μας στην παιδεία, την υγεία, τη δουλειά με δικαιώματα.

Οι Φοιτητικοί Σύλλογοι των:

Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών Κοζάνης

Μηχανολόγων Μηχανικών Κοζάνης

Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων Κοζάνης
Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια