Ο Δήμος Κοζάνης για τη Μεταγκατάσταση Ακρινής: Τα κροκοδείλια δάκρυα και το ευκαιριακό ενδιαφέρον του κ. Κουζιάκη

 

 
Είναι εμφανής η αγωνιώδης, πλην όμως παιδαριώδης, προσπάθεια του κ. Κουζιάκη επτά μήνες πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές, να εμπλέξει τη Δημοτική Αρχή και τον δήμαρχο προσωπικά, με όσους σε κεντρικό επίπεδο ολιγώρησαν προκλητικά στο θέμα της μετεγκατάστασης του οικισμού της Ακρινής.

Αφελώς πιστεύει, πως έτσι συσκοτίζεται και η αυτοδιοικητική περίοδος 2014 - 2019, κατά την οποία ο ίδιος υπήρξε συντονιστής της παράταξης που είχε την ευθύνη διαχείρισης των δημοτικών υποθέσεων.Ως άμεμπτος πολιτικός πατέρας παλιάς κοπής, μοιράζει ευθύνες με προφανή σκοπιμότητα και επιχειρεί να συσκοτίσει την αλήθεια παραβλέποντας ότι:- ΜΙΑ είναι η Κυβέρνηση που πιστώνεται την εισήγηση και ψήφιση του Ν. 3937/2011 που προέβλεπε τη μετεγκατάσταση της Ακρινής και δεν είναι αυτή του κόμματός του- ΜΙΑ είναι η Δημοτική Αρχή που πιστώνεται την ολοκλήρωση του σχεδίου της μετεγκατάστασης μέχρι το φθινόπωρο του 2013 και δεν είναι αυτή της παράταξής του.Όμως η άλλη, η πολύ γνώριμή του κυβέρνηση, είναι αυτή που χρεώνεται τον ακραίο εμπαιγμό που υπέστησαν οι κάτοικοι της Ακρινής και η αυτοδιοίκηση της περιοχής, την περίοδο 2015 - 2019, με το «κρυφτούλι» που επέλεξαν να παίζουν ο Υπουργός Ενέργειας και ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ ΑΕ!Άδικα ο κ. Κουζιάκης προσπαθεί να ξεχάσει τις δηλώσεις του τελευταίου μετά τη λήξη της θητείας του : “Θα θυμόσαστε, ότι εγώ είχα πει τότε ότι δεν μπορεί να γίνει η μετεγκατάσταση της Ακρινής”. Και παρότι δεν απευθύνονταν σε μας, εμείς κ. Κουζιάκη επιλέγουμε να θυμόμαστε!Και για να τελειώνουμε με τις ανακρίβειες:

Την τρέχουσα αυτοδιοικητική περίοδο, με την εξέλιξη της συρρίκνωσης της λιγνιτικής δραστηριότητας και την πρωτοβουλία της Κυβέρνησης να εισηγηθεί εναλλακτικό σχέδιο της μετεγκατάστασης της Ακρινής, αλλά και την τοποθέτηση του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης στην περιοχή, είναι φανερό πως διαμορφωνόταν ένα νέο περιβάλλον στο θέμα της μετεγκατάστασης (προχθές η ΝΕ του ΠΑΣΟΚ εξέδωσε ανακοίνωση υπέρ της μετεγκατάστασης).

Η στάση μας την τρέχουσα περίοδο, από τότε που ο Υπουργός Ενέργειας επισκεπτόμενος την Ακρινή το φθινόπωρο του 2020 υπονόησε την διατύπωση εναλλακτικού σχεδίου από την Κυβέρνηση, ήταν ξεκάθαρη :

Την απόφαση για το μέλλον της Ακρινής θα την πάρουν οι κάτοικοί της γιατί η δική τους ζωή επηρεάζεται. Και αυτό εξακολουθούμε να υποστηρίζουμε σταθερά, όχι από αδιαφορία αλλά από σεβασμό. Και βεβαίως αυτό το διατυπώσαμε δημόσια πριν την διενέργεια της ψηφοφορίας στην Ακρινή.Τα γεγονότα εκθέτουν για μια ακόμη φορά τον κ. Κουζιάκη και αποδεικνύουν ότι τα σημερινά του δάκρυα είναι κροκοδείλια και το ενδιαφέρον του ευκαιριακό.

Όσο για την αναφορά του σε “ενδεχόμενες δεσμεύσεις” προφανώς κρίνει εξ ιδίων τα αλλότρια. Το συνηθίζει άλλωστε.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια