Μεγάλη και ενεργή συμμετοχή του κόσμου σε θέματα αιχμής του αγροδιατροφικού τομέα

 



Ενημερωτική εκδήλωση με θέμα ‘’Ανάλυση του εγκεκριμένου Στρατηγικού Σχεδίου της Νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής 2023-2027 & Αναπτυξιακές προοπτικές για την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας’’ πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 8 Μαρτίου, στο αμφιθέατρο της ΖΕΠ στην Κοζάνη.

Η εκδήλωση συνδιοργανώθηκε από το Περιφερειακό Παράρτημα Δυτικής Μακεδονίας του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΓΕΩΤ.Ε.Ε/Π.Δ.Μ.) και την Αντιπεριφέρεια Αγροτικής Ανάπτυξης της Π.Δ.Μ. σε συνεργασία με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Γεωπονικών Συλλόγων (Π.Ο.Σ.Γ.) και τον Γεωπονικό Σύλλογο Ν. Κοζάνης.


Εισηγητές της ημερίδας ήταν ο κ. Σοφολόγης Δημήτρης, Πρόεδρος Δ.Σ. Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Γεωπόνων ο οποίος ανέπτυξε το θέμα «Ανάλυση του εγκεκριμένου Στρατηγικού Σχεδίου της Νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής 2023-2027», η κ. Λιόλιου Παρασκευή, Προϊσταμένη Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας η οποία ανέπτυξε το θέμα «Ιδιωτικές επενδύσεις στην Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας. Νέα Σχέδια Βελτίωσης - Νέα πρόκληση» και ο κ. Γιάντσης Ιωάννης, Επίκουρος Καθηγητής Σχολής Γεωπονικών Επιστημών Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας ο οποίος ανέπτυξε το θέμα «Παραγωγή καινοτόμων προϊόντων: Τα παραδείγματα της ενυδρειοπονίας και της καραβίδας του γλυκού νερού».

Τις πολύ σημαντικές εισηγήσεις διαδέχθηκε εκτενής και αναλυτική συζήτηση με κατάθεση ερωτημάτων και προβληματισμών των συμμετεχόντων επί των θεμάτων που αναπτύχθηκαν. Η μεγάλη και ενεργή συμμετοχή του κόσμου στην ενημερωτική εκδήλωση, κατέδειξε την ανάγκη για συνέχιση της ενημέρωσης σε θέματα αιχμής του αγροδιατροφικού τομέα, ώστε να επιτευχθεί όσο το αποτελεσματικότερη εφαρμογή των κανονισμών, αυξημένες απορροφήσεις ευρωπαϊκών κονδυλίων καθώς και παραγωγή ποσοτικότερων και ποιοτικότερων προϊόντων υπεραξίας για την ελληνική αλλά και παγκόσμια αγορά.




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια