Μαζί για την Κοζάνη "Δηλώνουμε ως παράταξη, πως βρισκόμαστε ΜΑΖΙ με τους κατοίκους της Ακρινής"Από χθεσινό άρθρο τοπικού site, ενημερωθήκαμε για την κατάργηση του νόμου για την μετεγκατάσταση της τοπικής κοινότητας Ακρινής. 

Το υπουργείο Ενέργειας, με συγκεκριμένη διάταξη που κατατέθηκε το βράδυ 28 Φεβρουαρίου 2023, στο άρθρο 162, αναφέρει: «Έργα υδροηλεκτρικών σταθμών εθνικής σπουδαιότητας – Κατάργηση μετεγκατάστασης του οικισμού Ακρινής του Νομού Κοζάνης», δείχνοντας πως δεν έλαβε υπόψιν τις ενέργειες που έχουν γίνει τα προηγούμενα χρόνια, τόσο από το Σύλλογο Περιβάλλοντος αλλά και τους κατοίκους της τοπικής κοινότητας, ενώ ακόμα και το άτυπο δημοψήφισμα που διενεργήθηκε λίγο καιρό πριν, πετάχτηκε στον κάλαθο των αχρήστων. Αξίζει να τονίσουμε, πως το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ), με πρόσφατη απόφασή του, εντέλει την Κυβέρνηση να υλοποιήσει αυτό που ο νόμος 3937/2011 όριζε, δηλαδή την μετεγκατάσταση!

Δηλώνουμε ως παράταξη, πως βρισκόμαστε ΜΑΖΙ με τους κατοίκους της Ακρινής και θα τους στηρίξουμε έμπρακτα, στον δίκαιο αγώνα που κάνουν τόσα χρόνια για να μετεγκατασταθεί το χωριό τους.

Ο τόπος μας ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ και ΑΠΑΙΤΕΙ «καθαρές» κουβέντες από το σύνολο του πολιτικού προσωπικού της περιοχής, καθώς εδώ και πολλά χρόνια αποτελούμε την ενεργειακή καρδιά της χώρας, αλλά  τα αποτελέσματα της βίαιης απολιγνιτοποίησης τα βιώνουμε ήδη στην καθημερινότητά μας.

 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια