Η πρόθεση της κυβέρνησης για την Ακρινή αποτελεί πρόκληση για όλο το πολιτικό προσωπικό του τόπου

 
Η πρόθεση της κυβέρνησης να καταργήσει με μία γραμμή το άρθρο 28, του Ν.3937/2011 για την μετεγκατάσταση της Ακρινής είναι κατακριτέα και αποτελεί τον απόλυτο εμπαιγμό των κατοίκων της Ακρινής αλλά και του Δήμου Κοζάνης συνολικότερα.

Υποδηλώνει μια βαθιά έλλειψη σεβασμού απέναντι:

  • στη νομοθετική διαδικασία, αφού καταργεί ένα νόμο σε ισχύ με μία γραμμή και χωρίς ίχνος αιτιολόγησης,

  • στις δικαστικές αποφάσεις αφού δείχνει να αδιαφορεί για την απόφαση 2346/2022 του συμβουλίου της Επικρατείας που επέβαλε στο Ελληνικό Δημόσιο την εφαρμογή του άρθρου 28, του Ν.3937/2011,

  • στην τοπική κοινωνία αφού γράφει στα παλιά της τα παπούτσια μία καθόλα δημοκρατική διαδικασία άτυπου δημοψηφίσματος στην οποία λήφθηκε με μεγάλη πλειοψηφία απόφαση για συνέχιση της διεκδίκησης της μετεγκατάστασης.

Υπόλογοι για την πρόθεση της κυβέρνησης είναι και οι κυβερνητικοί βουλευτές που δεν δείχνουν μέχρι σήμερα καμία διάθεση αντίδρασης στην ωμή παραβίαση κάθε έννοιας δικαιοσύνης. Συν τοις άλλοις ο Δήμαρχος Κοζάνης φαίνεται να ικανοποιείται από αυτή την εξέλιξη θεωρώντας ότι σχεδόν την είχε προδιαγράψει και δηλώνει αδιάφορα ότι ¨θα είναι με τους πολίτες της Ακρινής και αυτό που θα αποφασίσουν¨. Ο κύριος Μαλούτας αρνείται να αποδεχθεί ότι οι πολίτες της Ακρινής αποφάσισαν και μάλιστα με μεγάλη πλειοψηφία, αρνείται να αντιληφθεί ότι η προσβλητική αυτή ενέργεια της Κυβέρνησης αφορά συνολικά τον Δήμο Κοζάνης και όχι μόνο της κοινότητα Ακρινής, αρνείται να αντιληφθεί ότι ως θεσμικός εκπρόσωπος όλων των κατοίκων του Δήμου Κοζάνης θα έπρεπε να είναι μπροστάρης σε κάθε δίκαιη διεκδίκηση, αρνείται να δει την πραγματικότητα και κρύβεται μεταθέτοντας τις ευθύνες που του αναλογούν.

Εγκλωβισμένος σε ενδεχόμενες δεσμεύσεις απέναντι στην κυβέρνηση αποδεικνύει για μια ακόμη φορά την παθητική του στάση. Αφού το Συμβούλιο της Επικρατείας ακύρωσε μεγαλοπρεπώς την αρχική του θέση για λήξη ισχύος του νόμου της μετεγκατάστασης και αφού οι κάτοικοι του οικισμού του απάντησαν εκκωφαντικά στην στήριξη του στο «εναλλακτικό» σχέδιο, ήρθε η κυβέρνηση να τον βγάλει από την άβολη θέση στην οποία είχε περιέλθει και να καταργήσει το Νόμο που τόσο ενοχλούσε αυτόν και τους πολιτικούς του φίλους.

Οι ευθύνες απέναντι στη μη εφαρμογή του Νόμου για την μετεγκατάσταση είναι διαχρονικές και αγγίζουν το σύνολο των κομμάτων που κυβέρνησαν από το 2011 μέχρι σήμερα, όμως η επιλογή την Κυβέρνησης αποτελεί ξεκάθαρη παραβίαση της έννοιας του Κράτους Δικαίου και αδιαφορία για την «προστασία της υγείας και ζωής των κατοίκων αλλά και στη διασφάλιση της οικονομικής και κοινωνικής βιωσιμότητας τους» όπως αναφέρει στην απόφασή του το Συμβούλιο της Επικρατείας. Σε αυτή την επιλογή το σύνολο του πολιτικού προσωπικού του τόπου οφείλει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να στηρίξει με κάθε τρόπο την ξεκάθαρη επιθυμία των κατοίκων της Ακρινής.

Όχι με λόγια αλλά με πράξεις, όχι αύριο αλλά σήμερα!

Κοζάνη 06/03/2023

Για την Δημοτική Κίνηση «Κοζάνη Τόπος να Ζεις»


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια