Ο Πάρις Κουκουλόπουλος με αφορμή τα εγκαίνια του πανεπιστημίου: “Η μελέτη τότε ήταν σχεδόν ολοκληρωμένη και το campus εγκαινιάζεται 10 χρόνια αργότερα…”

 


Σε συγκινεί και σε γεμίζει ικανοποίηση να βλέπεις το όνειρο μιας ολόκληρης κοινωνίας να πραγματοποιείται. Για χρόνια, ως Δήμαρχος και βουλευτής, μαζί με άξιους συνεργάτες δώσαμε σκληρό αγώνα για να ιδρυθεί το Πανεπιστήμιο Δυτ. Μακεδονίας και να αποκτήσει σήμερα τις εγκαταστάσεις που του αξίζουν. Πάντα πίστευα πως μπορεί να λειτουργήσει ως πυλώνας ανάπτυξης, καινοτομίας και ευημερίας για την περιοχή και είμαι σίγουρος ότι σε ορατό χρόνο θα μας δικαιώσει. Υπάρχουν εμπόδια για να γίνει αυτό και θα απαιτηθούν αγώνες, αλλά και συγκρούσεις με τον εφησυχασμό. Ο αγώνας συνεχίζεται.
ΥΓ. Όσοι συγχέουν τις υποσχέσεις ή/και τις επιθυμίες τους με την πραγματικότητα ας αξιολογήσουν μια κρίσιμη αλήθεια.
Το τελευταίο μεγάλο εμπόδιο που συνάντησε η ανέγερση του Πανεπιστημίου ήταν πολεοδομικού χαρακτήρα και η αρνητική εξέλιξη στο ΣτΕ ξεπεράστηκε με τροπολογία που κατέθεσα ως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ και ψηφίστηκε ομόφωνα σε ένα πολυ δύσκολο πολιτικό περιβάλλον (2013). Η μελέτη τότε ήταν σχεδόν ολοκληρωμένη και το campus εγκαινιάζεται 10 χρόνια αργότερα…

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια