Σε έλλειψη ειλικρίνειας της περιφερειακής αρχής αναφέρεται ο Χάρης Κάτανας

Ο «Απολογισμός της Περιφερειακής Αρχής» θα μείνει στην ιστορία του τόπου ως ο απολογισμός με τη μεγαλύτερη έλλειψη ειλικρίνειας στην πιο κρίσιμη περίοδο για την Δυτική Μακεδονία.

Με μεγάλη μας απογοήτευση παρακολουθήσαμε τον απολογισμό της Περιφερειακής Αρχής για το 2022 και διαπιστώσαμε ότι μετά από 3 χρόνια διοίκησης η κατάσταση στη Δυτική Μακεδονία εξακολουθεί να είναι δραματική.

Έχοντας τον τίτλο της περιφέρειας με το μεγαλύτερο ποσοστό ανεργίας, αλλά και προσφυγιάς προς αναζήτησή εργασίας κυρίως από τις νεότερες γενιές, γεγονός που φάνηκε και μέσα από το δημογραφικό στη Περιφέρειά μας, αναμένουμε ακόμη τα έργα πνοής και τις επενδύσεις που χάθηκαν μάλλον στο δρόμο, βλέποντας τον κ. Περιφερειάρχη να ακολουθεί μία κομματική πολιτική, που ευνοεί την πολιτική του καριέρα και τις πελατειακές του σχέσεις ξεχνώντας πως είναι αυτοδιοικητικός και όχι Βουλευτής, χωρίς να λαμβάνει υπόψη τις δυσκολίες των συμπολιτών και τις ανάγκες της κάθε περιοχής, θαρρεί πως τρεφόμαστε ακόμη με ψεύτικες ελπίδες πως η κατάσταση θα αλλάξει προς το καλύτερο.

Μία ματιά στις όμορες περιφερειακές ενότητες θα μας κάνει να διαπιστώσουμε ότι κύριος μοχλός ανάπτυξης ήταν και είναι η εξωστρέφεια, παράγοντας που μπορεί να φέρει όχι μόνο τουριστική αλλά και επιχειρηματική και εμπορική κίνηση. Η κατάσταση στο οδικό δίκτυο της Δυτικής Μακεδονίας σε πολλά σημεία παραμένει προβληματική και επικίνδυνη, κυρίως σε σημεία που αποτελούν πόλο έλξης με κυριότερο να παραμένει το πρόβλημα της γέφυρας των Σερβίων.

Η Δυτική Μακεδονία εκπέμπει σήμα κινδύνου κι αυτό φαίνεται καθημερινά στην διαβίωση των πολιτών μας που αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στις τεράστιες οικονομικές υποχρεώσεις που υπερβαίνουν κατά πολύ τα έξοδα τους. Πόσο θα αντέξουν οι συμπολίτες μας στη Δυτική Μακεδονία;

Δεν χρειαζόμαστε άλλες υποσχέσεις και διαπιστώσεις, αλλά πράξεις και αποτελέσματα. Στο τέλος της αυτοδιοικητικής περιόδου θα έχουμε ακόμη μία διαπίστωση, ότι χάθηκαν 4 χρόνια σε μία κρίσιμη περίοδο για την περιοχή μας και το μόνο που θα μείνει είναι τα, πολιτικά ψεύδη, τα ευχολόγια, οι χειραψίες και η άνιση κατανομή των κονδυλίων από την περιφέρεια προς τις επιχειρήσεις την εποχή του κορονοϊού.

Μετά από μια τόσο αναποτελεσματική πολιτική από την Περιφερειακή Αρχή, όπου έπληξε οικονομικά και κοινωνικά κάθε σχεδόν οικογένεια και επιχείρηση στον τόπο μας, οι συμπολίτες μας δεν θα ξεχάσουν και θα κρίνουν αυστηρά τις επιλογές που κάνατε. Η εποχή των παροχολογιών χωρίς κανένα αποτέλεσμα έχει παρέλθει ανεπιστρεπτί στην Περιφέρεια μας. Και αυτό αποτυπώνεται καθημερινά πλέον σε κάθε κουβέντα με τους συμπολίτες μας στη Δυτική Μακεδονία.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια