Περιφερειακό Σωματείο Συνταξιούχων ΔΕΗ: "Όλοι στη ΖΕΠ για να υψώσουμε την φωνή μας στο Πρωθυπουργό για την περιοχή που ερημώνει"



Για τον πληθωρισμό που μας φτωχαίνει. Για τους χιλιάδες συνταξιούχοι στην περιοχή μας που δεν πήραν ούτε ένα ευρώ αύξηση.

Ανοιχτή επιστολή στον υπουργό εργασίας.

Ζητήσαμε ραντεβού αλλά δεν πήραμε απάντηση.

Κύριε Υπουργέ,

Επισκέπτεσθε ένα νόμο με χιλιάδες συνταξιούχους που μετά από 10 χρόνια περικοπών και μειώσεων των συντάξεων και με τον πληθωρισμό να είναι πάνω από 12% δεν πήραν ούτε ένα ευρώ αύξηση λόγω της λεγόμενης προσωπικής διαφοράς, η οποία δημιουργήθηκε με το νόμο 4387 γνωστός ως νόμος Κατρούγκαλου, αλλά τον οποίον εσείς ως κυβέρνηση είπατε θα τον καταργήσετε αλλά όχι μόνο δεν τον καταργήσατε αλλά ούτε καν τον τροποποιήσετε στο ελάχιστο.

Οι εν λόγω συνταξιούχοι έχουν να πάρουν αύξηση από το 2007

Πρώτον: Δεν καταργήσατε το νόμο.

Δεύτερον: Δεν αναστείλατε τουλάχιστον για ένα χρόνο την εφαρμογή του έτσι ώστε μετά από 15 χρόνια να πάρουν μία ανάσα όλοι οι συνταξιούχοι.

Τρίτον: Κρατάτε όλη την αύξηση για την απόσβεση της προσωπικής διαφοράς ενώ θα μπορούσατε να την κρατήσετε σε δόσεις, όπως όταν δώσατε σε 5 δόσεις τις αυξήσεις σε όσους προέκυψε αρνητική προσωπική διαφορά ούτε καν αυτό.

Τέταρτον: Για την περιοχή όλοι έχουν ΥΒΑΕ λόγω των λιγνιτών και έβγαιναν στην σύνταξη με πλήρη συνταξιοδοτικό βίο δεν δόθηκε καμία προσαύξηση σε ποσοστά ή χρόνια με αποτέλεσμα να έχουν μεγάλες προσωπικές διαφορές.

Πέμπτον: Για τα αναδρομικά από τις περικοπές των επικουρικών και των δώρων δεν υλοποιήσατε την Απόφαση του ΣτΕ και σέρνετε ξανά τους συνταξιούχους στα δικαστήρια ενώ με προτροπές των Υπουργών της Κυβέρνησης τους λέγατε να μην κάνουν αγωγές.

Και έτσι πάρα πολλοί συνταξιούχοι που δούλεψαν δεκαετίες μέσα στην εξόρυξη και την καύση του λιγνίτη με ένα σωρό προβλήματα υγείας δεν θα δουν ποτέ αύξηση.

Βέβαια βλέποντας ότι όλοι αυτοί οι συνταξιούχοι είναι αγανακτισμένοι αρχίσατε μία συζήτηση για ένα επίδομα για να χρυσωθεί το χάπι.

Σας καλούμε τώρα να αλλάξετε την πολιτική σας να αλλάξετε τις αποφάσεις αλλιώς οι χιλιάδες συνταξιούχοι της περιοχής θα σας στείλουν πολύ ισχυρό μήνυμα στις εκλογές που δεν είναι μακριά.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΑΤΑΝΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΣΙΟΤΣΙΑΣ ΕΥΘΥΜΙΟΣ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια