Το θεσμικό ατόπημα του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Σερβίων. Του Β. Κωνσταντόπουλου

  

Για μια ακόμη φορά, στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, με ευθύνη του προέδρου της, δημιουργήθηκαν εντάσεις, με συνέπεια σύσσωμη η αντιπολίτευση να αποχωρήσει από την συνεδρίαση.

 Συγκεκριμένα, κατά την συζήτηση της αγοράς του ακινήτου των προσκόπων, η πρόταση της δημοτικής αρχής ήταν να αγοραστεί το οικόπεδο αυτό με κόστος 85.000 €. Σύσσωμη η αντιπολίτευση αντέδρασε στην πρόταση αυτή, λέγοντας ότι το τίμημα με βάση και τις τιμές αγοράς, είναι πάρα πολύ υψηλό. Η παράταξή μας πρότεινε την αγορά στο ύψος των 42.500 €, ποσό που  είναι συμβατό με την προηγούμενη ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, για την μείωση των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων στον δήμο Σερβίων κατά 50%. Ο κ. Ζάκης Δ., ανεξάρτητος σύμβουλος πρότεινε την αναβολή του θέματος, με σκεπτικό που τεκμηρίωνε την αναγκαιότητα της αναβολής. Με την πρόταση του κ. Ζάκη Δ. συμφώνησε σύσσωμη η αντιπολίτευση.

 

Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, αρνήθηκε να θέσει σε ψηφοφορία δύο διακριτές προτάσεις, όπως αυτές είχαν διαμορφωθεί κατά την συζήτηση του δημοτικού συμβουλίου, παρ’ όλο που αρχικά φαινόταν ότι θα συμφωνούσε στην διαμόρφωση δύο διακριτών προτάσεων.

 

Για να είμαστε δίκαιοι, είναι η πρώτη φορά που ο πρόεδρος στην θητεία του αρνήθηκε να θέσει σε ψηφοφορία δύο διακριτές προτάσεις. Κάτω από την πίεση όμως του δημάρχου, ο οποίος απαιτούσε το «ναι ή όχι» στην δική του πρόταση, ο πρόεδρος υποχώρησε. Την ευθύνη βέβαια της λειτουργίας του δημοτικού συμβουλίου την φέρει ακέραια  ο πρόεδρος και αυτός είναι υπόλογος έναντι των συμβούλων και του νόμου. Κάτω από αυτές τις συνθήκες μετά την ολοκλήρωση του θέματος, όλες οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης αποχώρησαν από την συνεδρίαση, σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

 Η δημοτική αρχή φέρει ακέραια την ευθύνη για την εξέλιξη της συνεδρίασης.

Εμείς επιπλέον δηλώνουμε ότι θα είμαστε ανυποχώρητοι σε κάθε προσπάθεια φίμωσης της φωνής της παράταξής μας.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια