Αγωνιστική «υποδοχή» του πρωθυπουργού της φτώχειας και της ερημοποίησης της Περιοχή μας

 Ο Πρωθυπουργός που ευθύνεται όσο κανένας άλλος για τα τεράστια προβλήματα που έχουν ανακύψει τα τελευταία χρόνια στη Δυτική Μακεδονία επισκέπτεται ξανά τον «τόπο του εγκλήματος».

Σε ένα προεκλογικό «τουρ» έρχεται να εγκαινιάσει το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας από το οποίο έχει καταργήσει ολόκληρα τμήματα και χιλιάδες θέσεις φοίτησης. Θα μιλήσει άραγε για την ιδιωτική εκπαίδευση που προωθεί σε βάρος της δημόσιας που μόνο προβλήματα δημιούργησε;

Χωρίς ίχνος ντροπής έρχεται να εγκαινιάσει τη λιγνιτική μονάδα «Πτολεμαΐδα 5» όταν πριν τρία χρόνια από τις ΗΠΑ καταργούσε ολόκληρη τη λιγνιτική παραγωγή για να προωθήσει τα συμφέροντα του Αμερικάνικου κεφαλαίου μέσω της έλευσης του LNG Στη Χώρα μας και την ευρύτερη περιοχή.

Ο Πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης και η Κυβέρνησή του ευθύνονται για:

  1. Το «πρωτάθλημα» της ανεργίας που ξαναπήρε η Δυτική Μακεδονία αφού κατάργησε 5.000 άμεσες και 15.000 έμμεσες θέσεις εργασίας και το «πρωτάθλημα» της ανεργίας των νέων σε ολόκληρη την Ευρώπη.

  2. Την φτώχεια που κυριαρχεί στην Περιοχή μας λόγω της στέρησης 1,5 δις ευρώ ετησίως από το ΑΕΠ της Δυτικής Μακεδονίας.

  3. Την εγκατάλειψη και την ερημοποίηση της Δ. Μακεδονίας αφού σύμφωνα με επίσημα στοιχεία τα τρία τελευταία χρόνια εγκατέλειψε την Περιοχή το 22% του οικονομικά ενεργού πληθυσμού

  4. Την καταστροφή του πρωτογενή τομέα (Γεωργία- Κτηνοτροφία) που έγινε μέσω του διπλασιασμού του κόστους παραγωγής και της μείωσης των τιμών στα προϊόντα παραγωγής. Εκτός των άλλων μέσω των Ενεργειακών Ομίλων που στηρίζει στέρησε από τους κτηνοτρόφους και τους αγρότες χιλιάδες στρέμματα βόσκησης και παραγωγικής γης για να εγκατασταθούν Ανεμογεννήτριες και Φωτοβολταϊκά βιομηχανικά συστήματα.

  5. Τον νόμο που ψήφισε και απάλλαξε τη ΔΕΗ από την υποχρέωση αποκατάστασης των εξορυχθέντων εδαφών και τη «μετάβασή» τους σε ισχυρά οικονομικά συμφέροντα δημιουργώντας εκτός των άλλων και τεράστια περιβαλλοντικά προβλήματα.

  6. Την εγκατάλειψη της Ακρινής, της Ποντοκώμης, των Αναργύρων, των Βαλτονέρων, της Αχλάδας και των άλλων οικισμών που αιτούνται μετεγκατάσταση

Για αυτούς και πολλούς ακόμα λόγους ο Κ. Μητσοτάκης, ο πρωθυπουργός της συμφοράς, κηρύσσεται ανεπιθύμητος στη Δυτική Μακεδονία από το λαό της.

Θα είμαστε κι εμείς στην αγωνιστική «υποδοχή» του Πρωθυπουργού μαζί με τους φοιτητές, τα συνδικάτα, τους άλλους μαζικούς φορείς και σύσσωμο το λαό της Δυτικής Μακεδονίας τον οποίο καλούμε να παραβρεθεί.

Δευτέρα 13/2/23 και ώρα 11.00 πμ έξω από το κτήριο της Περιφέρειας στη ΖΕΠ

Τρίτη 14/2/23 και ώρα 11.00 πμ έξω από τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης

Για οποιαδήποτε αλλαγή του αγωνιστικού προγράμματος θα ενημερώσουμε με νέο δελτίο τύπουΚοζάνη 13/2/2023

«Αριστερή Συμπόρευση για την ΑΝΑΤΡΟΠΗ στη Δυτική Μακεδονία»

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια