Η Δημοτική Κίνηση απέχει και καταγγέλλει την απαξίωση του Δημοτικού Συμβουλίου από Μαλούτα και Φλώρο

 Η Δημοτική Κίνηση «Κοζάνη - Τόπος να Ζεις» μετά από την πρόσκληση που έλαβε για την έκτακτη συνεδρίαση δια περιφοράς του Δημοτικού Συμβουλίου στις 23-2-2023, με μοναδικό θέμα την έγκριση του Κανονισμού λειτουργίας κοινόχρηστων χώρων του Δήμου Κοζάνης, αποφάσισε να μην νομιμοποιήσει με την παρουσία της αυτή την παράτυπη και αντιθεσμική ενέργεια του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Μάρκου Φλώρου και του Δήμαρχου Λάζαρου Μαλούτα.

Η διαδικασία που ακολουθούν για μία κανονιστική πράξη όπως είναι ο κανονισμός λειτουργίας κοινόχρηστων χώρων καταδεικνύει για μια ακόμη φορά την αλαζονεία της Δημοτικής Αρχής Μαλούτα η οποία προκειμένου να ικανοποιήσει τις επιθυμίες της και τις επιθυμίες φίλων της καταρρακώνει το κύρος ενός θεσμού όπως είναι το Δημοτικό Συμβούλιο παραβιάζοντας κάθε αρχή νομιμότητας. Συγκαλεί ξανά δημοτικό συμβούλιο για ένα θέμα που έχει ληφθεί απόφαση 3 μόλις μέρες πριν, με την επίφαση του κατεπείγοντος δια περιφοράς, πετυχαίνοντας απλά να επιβεβαιώσει την διοικητική της ανεπάρκεια, την ιδιοκτησιακή της αντίληψη και την αδυναμία της να δεχτεί την διαφορετική άποψη.

Η συμπεριφορά και οι τακτικές του κυρίου Φλώρου είναι σε όλους γνωστές, δεν είναι άλλωστε η πρώτη φορά που λειτουργεί ως πρόεδρος μόνο της παράταξης του και των συμφερόντων της και όχι όλου του Δημοτικού Συμβουλίου όπως θα όφειλε ως θεσμικός παράγοντας, ένας πρόεδρος που λειτουργεί προσβλητικά και με ασέβεια απέναντι στο σύνολο της αντιπολίτευσης και απαξιώνει με τις πράξεις και τη στάση του τον ρόλο του Συμβουλίου.

Η Δημοτική Κίνηση δεν θα ακολουθήσει τον κύριο Μαλούτα, τον κύριο Φλώρο και τους συνεργάτες τους δημοτικούς συμβούλους στον κατήφορο που έχουν πάρει. Εάν αυτοί επιθυμούν να απολέσουν κάθε ίχνος αξιοπρέπειας εμείς δεν θα τους σταθούμε εμπόδιο.

‘Όμως η ομαλή λειτουργία και η υπόσταση ενός θεσμού όπως είναι το Δημοτικό Συμβούλιο είναι κατά πολύ σημαντικότερα απ΄ τον καθένα και πρέπει να τις διαφυλάξουμε ως κόρη οφθαλμού όπως επίσης και την κοινωνική συνοχή και συναίνεση που για λαϊκίστικους και ψηφοθηρικούς λόγους δυναμιτίζει ο κύριος Μαλούτας.

Για όλους τους παραπάνω λόγους η Δημοτική Κίνηση «Κοζάνη - Τόπος να Ζεις» θα απέχει απ΄το δια περιφοράς Δημοτικό Συμβούλιο στις 23-02-2023 και εάν χρειαστεί θα καταγγείλει την παράτυπη αυτή διαδικασία σε κάθε υπερκείμενη διοικητική αρχή.
Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια