Ίδρυση και λειτουργία Τμήματος ΕΚΑΒ και ΕΤΙΚ στο Δήμο Βοΐου

 
Με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΚΑΒ συστάθηκε και τίθεται σε λειτουργία Τομέας ΕΚΑΒ στο Βόιο με έδρα το κτίριο του πρώην Δημαρχείου Ασκίου που έχει παραχωρηθεί από το Δήμο μας.

Ο Τομέας θα στελεχωθεί με πρόσληψη μόνιμου προσωπικού και θα λειτουργεί όλο το 24ωρο. Έχει ξεκινήσει να λειτουργεί από σήμερα 01-02-2023 με τη διάθεση ενός ασθενοφόρου για την εξυπηρέτηση των δημοτών σε 8ωρη βάση, μέχρι την ολοκλήρωση της πλήρους στελέχωσής του.

Η έναρξη λειτουργίας του τομέα ΕΚΑΒ στο Βόιο αναβαθμίζει τις υπηρεσίες δημόσιας υγείας στο Δήμο μας, εξασφαλίζοντας την άμεση ανταπόκριση σε περιστατικά που χρίζουν επείγουσας ιατρικής παρέμβασης.

Παράλληλα, σε εξέλιξη βρίσκεται ο διαγωνισμός προμήθειας εξοπλισμού για τη λειτουργία του πρώτου στην Ελλάδα Ειδικού Τμήματος Ιατρικής Καταστροφών (ΕΤΙΚ), το οποίο θα στεγαστεί στο ίδιο κτίριο και θα στελεχωθεί με επιπλέον προσωπικό του ΕΚΑΒ.

Υπενθυμίζουμε ότι αποστολή του ΕΤΙΚ είναι η εξασφάλιση και η προστασία της δημόσιας υγείας δια μέσω μίας ταχείας ανταπόκρισης του ΕΚΑΒ σε όλες τις καταστάσεις που απαιτούν παροχή επείγουσας προνοσοκομειακής και νοσοκομειακής ανταπόκρισης.

Ευχαριστούμε ιδιαιτέρως τον κ. Σάββα Γιασά Διευθυντή ΕΚΑΒ Κοζάνης για την υπερπολύτιμη συνδρομή του που με τις καθοριστικές του ενέργειες συνέβαλλε τα μέγιστα στην ολοκλήρωση της εγκατάστασης του τομέα ΕΚΑΒ και του ΕΤΙΚ στο Δήμο μας. Η Δημοτική Αρχή συνεχίζει σταθερά την υλοποίηση της αξιοποίησης όλων των κτιριακών υποδομών του Δήμου βελτιώνοντας την ποιότητα ζωής των πολιτών.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια