Αντιπροσωπεία της Δημοτικής Κίνησης «Κοζάνη στο συνέδριο «Η Δυτική Μακεδονία της δημιουργίας και της καινοτομίας»Αντιπροσωπεία της Δημοτικής Κίνησης «Κοζάνη Τόπος να Ζεις» ήταν παρούσα και τις 3 ημέρες των εργασιών στο Τριήμερο συνέδριο-έκθεση με τίτλο «Η Δυτική Μακεδονία της δημιουργίας και της καινοτομίας» πραγματοποιήθηκε στο Εκθεσιακό κέντρο στα Κοίλα με πολλές και ενδιαφέρουσες παρουσίες και τοποθετήσεις. Είναι δεδομένο ότι η καινοτομία και η επιχειρηματικότητα θα δώσουν πνοή στο εγχείρημα της μετάβασης στην περιοχή και σε αυτή τη διαδικασία κυρίαρχο ρόλο πέρα από την ιδιωτική πρωτοβουλία έχει το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, οι φορείς του τόπου αλλά και η κοινωνία των πολιτών.


Μπορεί το υδρογοκινητο αυτοκίνητο που παρουσιάστηκε τράβηξε τα βλέμματα αλλά το έργο GreenHipo της εταιρίας Αdvent αξιοποιώντας μία τεχνολογία αιχμής την τεχνολογία του υδρογόνου είναι αυτό που πέρα από καινοτομία υπόσχεται νέες θέσεις εργασίας γεγονός που είναι ζητούμενο για την ομαλή μετάβαση της περιοχής σε ένα νέο οικονομικό και παραγωγικό μοντέλο. Εκεί θα πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη βαρύτητα έτσι ώστε να διαφυλαχτεί ο παραγωγικός και κοινωνικός ιστός της περιοχής αλλά και να υπάρξουν κίνητρα παραμονής και επιστροφής νέων ανθρώπων στον τόπο μας.

Άξιο αναφοράς και ιδιαίτερης μνείας αποτελεί το γεγονός ότι το Εκθεσιακό Κέντρο ξαναλειτούργησε μετά από μια μεγάλη περίοδο αδράνειας και εγκατάλειψης. Τα εύσημα ανήκουν φυσικά στη διοίκηση του ΕΒΕ που κατάφερε να ξεπεράσει πολλά προβλήματα έτσι ώστε να καταστήσει αυτό τον εμβληματικό χώρο για την περιοχή ξανά λειτουργικό. Σίγουρα το Εκθεσιακό Κέντρο χρειάζεται αναβάθμιση τόσο στον εξοπλισμό όσο και στις εγκαταστάσεις του όπως ανέφερε και ο πρόεδρος του ΕΒΕ Γιάννης Μητλιάγκαςκαι σε αυτή την προσπάθεια οφείλουν να συνδράμουν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς.

Το Εκθεσιακό Κέντρο μπορεί να αποτελέσει εργαλείο ανάπτυξης, συνεργειών και εξωστρέφειας, όλα ζητούμενα για μια περιοχή όπως η Δυτική Μακεδονία που βρίσκεται στο μεταίχμιο μεγάλων αλλαγών.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια