ΣΥΡΙΖΑ Κοζάνης Χειμερινός τουρισμός στη Δυτική Μακεδονία….

 


 


… με επικοινωνιακές φιέστες, εναγκαλισμούς, φωτογραφίσεις και πανηγυρισμούς για έργα και υποδομές που πολέμησε και προσπάθησε να απαξιώσει με κάθε τρόπο. Στην επίσκεψή του στη Δυτική Μακεδονία, αποδείχθηκε πως ο κος Μητσοτάκης ήταν απροετοίμαστος ή απλά αδιάφορος. 

Αδιάφορος για τα προβλήματα της περιοχής που δημιούργησαν οι πολιτικές του επιλογές.

Αδιάφορος για την ανεργία, σε μια Περιφέρεια που βρέθηκε πρώτη σε ποσοστό ανεργίας των νέων στην Ελλάδα, σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ και 3η στην Ευρώπη με 42,3%, σύμφωνα με τη Eurostat.

Αδιάφορος για την  κοινωνική ερημοποίηση σε μια Περιφέρεια που οι κάτοικοι εγκαταλείπουν – σύμφωνα με την τελευταία απογραφή ο πληθυσμός μειώθηκε κατά 10.1%- το μεγαλύτερο ποσοστό πανελλαδικά.

Αδιάφορος για το Εθνικό Σύστημα Υγείας που καταρρέει και αδυνατεί να περιθάλψει τους Δυτικομακεδόνες λόγω ελλείψεων σε ιατρικό προσωπικό.

Αδιάφορος για την υποβάθμιση του περιβάλλοντος και της αγροτικής γης από την άναρχη εγκατάσταση των ΑΠΕ σε βάρος των τοπικών κοινωνιών.

Αδιάφορος για την απόφαση του ΣΤΕ και για την ετυμηγορία των κατοίκων της Ακρινής.

Παρά την αδιαφορία του για τα πολλά προβλήματα της περιοχής, ο κος Μητσοτάκης έδειξε όψιμο ενδιαφέρον και δήλωσε εντυπωσιασμένος από δύο εμβληματικά για τη Δυτική Μακεδονία έργα, την μονάδα Πτολεμαΐδα V που σκοπεύει να κλείσει σύντομα και το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονία στην ίδρυση του οποίου αντιτάχθηκε.

Όσο για το αφήγημα με τα 380+ έργα που «παρουσιάστηκαν» από τον πρωθυπουργό και το επιτελείο του…. έπεα πτερόεντα!

Με γενικόλογα και προεκλογικές υποσχέσεις δεν πρόκειται να κατευνάσετε την οργή της φτωχοποιημένης κοινωνίας της Δυτικής Μακεδονίας και αυτό θα το διαπιστώσετε πολύ σύντομα στην κάλπη!

Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ΠΕ Κοζάνης.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια