Αιανή: Έργα τοπικής ανάπτυξης & κοινωνικής υποστήριξης ξεκινούν στην Ιστορική Έδρα του Δήμου Κοζάνης

 «Έργα Τοπικής Ανάπτυξης & Κοινωνικής Υποστήριξης Δημοτικής Κοινότητας Αιανής» ξεκινούν άμεσα, έπειτα από την υπογραφή της σύμβασης από το δήμαρχο Κοζάνης, Λάζαρο Μαλούτα και τον ανάδοχο του έργου Βασίλη Δήλμα, το πρωί της Δευτέρας 16 Ιανουαρίου 2023, στο Δημαρχείο. Στη διαδικασία της υπογραφής της σύμβασης παρέστη και η αρμόδια αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων και Μελετών, Νούλα Τουμπουλίδου.

Η συμβατική δαπάνη του συγκεκριμένου έργου είναι 156.878,14€ ευρώ (συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α.), ενώ ο αρχικός του προϋπολογισμός ανέρχεται σε 190.000 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α.). Σημειώνεται, ότι το έργο χρηματοδοτείται από έσοδα Α.Π.Ε. (Κοινότητα Αιανής).

Αναλυτικότερα, το έργο αφορά την «Ανακατασκευή τεχνικού στην Θέση Γιαννούκα της Δ.Ε. Αιανής». Η περιοχή του έργου βρίσκεται βόρεια του οικισμού της Αιανής, Ιστορικής Έδρας του Δήμου Κοζάνης.

Η οδός ασφαλτοστρώθηκε για τις ανάγκες επισκεψιμότητας των αρχαιολογικών χώρων της Αιανής, ενώ κατά το παρελθόν αποτελούσε αγροτική οδό. Προβλέπεται επέμβαση στην υφιστάμενη δημοτική οδό του οδικού δικτύου του Δήμου Κοζάνης, με το νέο τεχνικό να είναι κιβωτοειδούς μορφής και διαστάσεων ανοίγματος πλάτους πέντε μέτρων και ύψους τριών μέτρων. Η οδός θα έχει πλάτος οδοστρώματος 6,0 μέτρων με κατασκευή εκατέρωθεν ερείσματος πλάτους 0,5 μέτρων.
Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια